04.3
23:17

Σιδηρόπουλε, πόση αλήθεια αντέχεις;

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σας στέλνει στον βραδινό psyxiatRo γράφοντας για τον διαιτητή που κατέβαλε τη φιλότιμη αλλά μάταιη προσπάθεια του ώστε να μην ηττηθεί ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

ΠΡΟΣΟΧΗ… Δεν είναι από τα κείμενα που θα σου γράψουν τη μισή αλήθεια. Θα στη γράψουν ολόκληρη, προσθέτοντας το περιεχόμενο που επιμελώς οι άλλοι αποκρύπτουν. Ξεφεύγω από το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, διότι θα ήταν ομολογουμένως μικρότερης ισχύος, αν ο ρέφερι Σιδηρόπουλος, είχε πετύχει με τις αποφάσεις του να μην αποφύγει ο ΠΑΟΚ την ήττα στην Τρίπολη. Αυτή που τόσο του άξιζε βάσει της ποδοσφαιρικής εικόνας του.

Πίσω από την ταμπέλα του «υπερ-διαιτητή», του άφθαρτου, του ασυμβίβαστου, του αναγνωρισθέντος ως κορυφαίου του είδους στην Ελλάδα, κρύβεται επιμελώς η συνήθεια, αδυναμία, ευκολία και πάνω από όλα η κατ’ εξακολούθηση επιρρέπειά του στο να ευνοεί για κάποιον (δικό του;) λόγο τον ΠΑΟΚ. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται.

Στην Τρίπολη ο Σιδηρόπουλος, ενίσχυσε τις υποψίες ότι, ενώ είναι όντως ο πιο ικανός Έλληνας ρέφερι, όταν καλείται να σφυρίξει τον ΠΑΟΚ, κυριαρχείται από μία ακαταμάχητη έλξη να για τα παιδιά με τα ασπρόμαυρα. Είναι φαίνεται εκτυφλωτική η λάμψη της φανέλας και τον εξωθεί σε λάθη. Κατά διαβολική σύμπτωση (διότι μόνο ως τέτοια μπορεί να εκκληθεί, όταν αναφερόμαστε στον… κορυφαίο) όλα κατά των αντιπάλων του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ

Τα φάουλ εκτός περιοχής σωρηδόν, κρατούσαν τον Αστέρα στην πίεση μέσω αερομαχιών. Τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογούνται. Μόνο ως υπερβολική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση. Στο ορθώς ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ, τρέχει στο βοηθό για να τον ρωτήσει αν είδε καλά και αν είναι σίγουρος! Ξανά και ξανά, άραγε μήπως για να αλιεύσει αμφιβολία για να δείξει σέντρα;

Για το πέναλτι στο 95’, ήξερε καλά ότι ο Πρίγιοβιτς δεν γκρεμίστηκε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή το μαρκάρισμα του Ινγκλέσιας ήταν άτσαλο. Ακόμα και ένας ηλίθιος μπορεί να καταλάβει ότι ο τρόπος με τον οποίο πέφτει στο έδαφος ο Σέρβος, καταμαρτυρεί ότι η βουτιά δεν προκαλείται από αυτή την επαφή. Πέναλτι  υπάρχει όταν είναι εμφανές ότι ο παίκτης δεν μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια. Καμία σχέση… Μολαταύτα το καταλόγισε. ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ, όμως το έδωσε!

Ο Σιδηρόπουλος έχει και παρελθόν… Στην Τούμπα καρατόμησε δύο φορές την ΑΕΚ. Την πρώτη μη καταλογίζοντας πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Σιμόες, με το σκορ στο 1-1. Στο 2-1 του ΠΑΟΚ λίγο μετά, υπήρχε επιθετικό φάουλ. Την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο 90’ και ηττήθηκε, από κόρνερ που δεν υπήρξε ποτέ. Διαιτητής και πάλι ο Σιδηρόπουλος. Πολλές οι συμπτώσεις. Ευτυχώς για την Ένωση, δεν σφυρίζει εκείνος την Κυριακή.

Advertisement