18.2
13:25

Τεράστιος τίτλος για 3500 λόγους

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Η Βασίλισσα επέστρεψε ξανά και στους τίτλους! Η ΑΕΚ μετά από 16 χρόνια κατέκτησε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που για τον τρόπο και το μέρος που έγινε, αποκτά τεράστια ιστορική σημασία και ισοδυναμεί με 3500 πρωταθλήματα. Γράφει ο psyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης

Τεράστια η χαρά από χθες το απόγευμα για την ΑΕΚ στο μπάσκετ, για την προσπάθεια του Μάκη Αγγελόπουλου που παρότι και ο ίδιος δεν είχε βάλει μπροστά το σχέδιο «τίτλοι» όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια σε συνέντευξή του, κατάφερε φέτος να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την κορυφή και την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου.

Η αξία του ηττημένου…

Πραγματικά δεν μπορώ να πω πως το μπάσκετ το αγαπώ όπως το ποδόσφαιρο, δεν μου δίνει τις ίδιες συγκινήσεις, παρόλα αυτά καταλαβαίνω πως είναι το Εθνικό μας αθλημα και το σέβομαι απεριόριστα.

Βλέποντας λοιπόν την προσπάθεια και την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου F4 Euroleague, όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού τμήματος.

Εκεί όμως που θα ήθελα να σταθώ, τις αναλύσεις του αγώνα θα τις διαβάσετε σε άρθρα συναδέλφων που είναι ειδικοί στο άθλημα, είναι το μέρος και ο τρόπος που έγινε η διεξαγωγή του αγώνα και ήρθε η κατάκτηση του τροπαίου απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο.

Ένα ονειρικό σενάριο…

Σκεπτόμενος τον αγώνα και μέχρι την ώρα της διεξαγωγής του, έλεγα μέσα μου » τι ωραία που θα ήταν να το σηκώσεις μπροστά σε 3500 παιδιά; Μακάρι να το έκανες ρε ΑΕΚαρα».

Αυτή ήταν η σκέψη μου και μάλιστα όταν ξεκίνησε ο αγώνας και το πρώτο ημίχρονο το άκουσα από το ραδιόφωνο, μόλις άκουγα σε κάθε καλάθι της ΑΕΚ από πίσω χιλιάδες παιδιά να ζητωκραυγάζουν, επέστρεφα συνέχεια στην αρχική μου σκέψη… «τι ωραία θα ήταν να το σηκώσεις σήμερα μπροστά τους».

Φυσικά επειδή είναι μπάσκετ και το μέγεθος του αντιπάλου δεν σου επιτρέπει να τον υποτιμήσεις, υπήρχε πάντα στο μυαλό μου πως παρότι μπροστά στο σκορ, ο Ολυμπιακός μπορεί να το γυρίσει. Τελικά δεν το γύρισε ποτέ και η ΑΕΚ έκανε την σκέψη μου πραγματικότητα. Ένας πραγματικά τεράστιος τίτλος, φοβερής ιστορικής σημασίας, που παίρνει… σβάρνα ολόκληρο το σωματείο!

«Έφτιαξε» νέους οπαδούς

Και για όσους δεν κατάλαβαν τι εννοώ, η ΑΕΚ χθες απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μπροστά σε 3500 παιδάκια, δεν κατέκτησε απλά ένα Κύπελλο, αλλά κέρδισε χιλιάδες νέους φιλάθλους της! Στην αγνή ηλικία που ένας παίκτης, ένας αγώνας, ένας τίτλος μπορεί να διαμορφώσει ιδεολογία, άποψη, νοοτροπία ή ακόμα και να στην αλλάξει για το υπόλοιπο της ζωής σου, μπροστά σε αυτή την ηλικία η ΑΕΚ μεγαλούργησε και κέρδισε τον θαυμασμό!

Από αυτό το ματς η ΑΕΚ καρφώθηκε στο μυαλουδάκι πολλών παιδιών, που είχαν την τύχη να την δούνε από κοντά και ήδη από την Τρίτη θα απαντάνε στην ερώτηση: τι ομάδα είσαι; ΑΕΚΑΡΑ! Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ και δεν συγκρίνεται με κανένα τρόπαιο. Γι’ αυτό τον λόγο,
Μάκη Αγγελόπουλε, σε ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ1: Και αν στο τέλος της χρονιάς υπάρχει και πάλι το όνομα της ΑΕΚ στα πρωτοσέλιδα στο ποδόσφαιρο, η απώλεια των νεαρών φιλάθλων τα καταραμένα χρόνια και στα δύο αθλήματα, θα έχει αναπληρωθεί στο μέγιστο βαθμό!

ΥΓ2: Όσοι μπορούν σήμερα, πρέπει να πάνε στο ΟΑΚΑ να αποθεώσουν τους Κυπελλούχους Ελλάδας και να σπρώξουν την ΑΕΚ στη νίκη για τον τίτλο! Το ιδανικό σενάριο, να πάρετε και το παιδάκι σας μαζί!

Advertisement