08.2
16:35

Τώρα πρέπει να μιλήσει ο 12ος παίκτης!

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Με το μυαλό να βρίσκεται κάπου μεταξύ 7ου ουρανού και το στήθος του Chino του… αλήτη, μια σκέψη είναι καρφωμένη, που επαναλαμβάνεται συνέχεια και συνέχεια. Τώρα είναι που η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της όσο ποτέ! Το ζήτησε ευγενικά και ο Μανόλο! Γράφει ο psyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης

Είναι ξεκάθαρο πως οι τελευταίες δύο βδομάδες είναι βγαλμένες μέσα από τα… όνειρά και του τελευταίου ΑΕΚτζή. Αλλεπάλληλες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό με όλους τους πιθανούς τρόπους, εντός- εκτός και η ΑΕΚ παραμένει μέσα στους τρεις στόχους της από την αρχή της περιόδου.

Και όμως κάνει υπερπροσπάθεια

Δεν ξέρω αν κάποιος αυτό το θεωρεί φυσιολογικό, το θεωρεί αναμενόμενο, το θεωρεί εύκολο μέσα στην τρέλα της χαράς και της ικανοποίησης για αυτά που έχει καταφέρει η ΑΕΚ μέχρι σήμερα, αλλά  λίγοι είναι αυτοί που θα σκεφτούν ότι δεν έχει στη διάθεση της τον αρχηγό της και βασικό γρανάζι στο χώρο της μεσοεπιθετικής της γραμμής και φυσικά τον βασικό της αμυντικό μέσο , διεθνή με την εθνική Σουηδίας.

Παίκτες που αν έλειπαν από τους βασικούς αντιπάλους της Ένωσης σίγουρα θα μιλάγαμε για διαφορετική κατάσταση τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Δυστυχώς όμως τις απουσίες αυτές τις έχει η ΑΕΚ και παρόλαυτά βρίσκεται μέσα στους τρεις στόχους της, διεκδικήτρια και ένα απ’ τα δύο φαβορί πλέον για την κατάκτηση τους.

Μπαίνοντας λοιπόν στην τελευταία στροφή στην τελευταία τελική γραμμή όπου όλα τα ματς θα είναι τελικοί η ΑΕΚ έχει ανάγκη για μία επιπλέον «ενίσχυση”, μία «ενίσχυση” που θα την ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω…

Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσει ο κόσμος

Ποια είναι αυτή η ενίσχυση; Ο κόσμος της! Η ΑΕΚ σ’ αυτή την τελική προσπάθεια που έχει να δώσει σε πρωταθλήμα κύπελλο και Ευρώπη, έχει τεράστια ανάγκη τον λαό της!

Ούτε 5, ούτε 6, ούτε 8, ούτε 10.000. Πραγματική ενίσχυση σημαίνει μέσος όρος 20.000 φιλάθλων στο πλευρό της σε κάθε ματς από αυτά που έρχονται. Σε τρεις μήνες φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και με όλα αυτά που έχουν γίνει στην ομάδα, ήδη μιλάμε για μία υπέρβαση αντάξια του ονόματος, της ιστορίας και του επιπέδου της ΑΕΚ!

Τώρα πρέπει να μιλήσει ο κόσμος, τώρα θα πρέπει που τα πόδια αρχίζουν και βαραίνουν, η κούραση επηρεάζει και το μυαλό των ποδοσφαιριστών, θα πρέπει εκεί να βρεθεί ο κόσμος να αποδείξει ότι είναι ο 13ος παίκτης που δεν επηρεάζεται από κούραση και είναι έτοιμος εκεί που θα πέφτουν οι ρυθμοί να τους ανεβάζει, εκεί που θα υπάρχει κούραση να την εξαφανίζει, εκεί που ενδεχομένως να υπάρξει το αδύνατο να το κάνει δυνατό! Εκεί πρέπει να υπάρξει η φωνή του λαού της ΑΕΚ, σ’ αυτή τη φετινή σεζόν η οποία έχει πολλές πιθανότητες να γραφτεί με ολόχρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας ήρθε η ώρα να κερδίσει και ο κόσμος με το σπαθί του μερίδιο αυτής της τρομερής επιτυχίας!!!

Ας σταματήσει λοιπόν η γκρίνια, η μουρμούρα, οι οποίες δικαιολογίες και όλοι μαζί να βρεθείτε στο πλευρό της ομάδας και να την σπρώξετε στην κορυφή! Τώρα πρέπει να μιλήσει ο 12ος παίκτης…

ΥΓ1: Πραγματικά δεν αξίζει να υπάρξει κάποιο σχόλιο για το ματς με τον Ολυμπιακό που για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ απέδειξε στον… καθρέφτη ότι είναι ανώτερη του. Μαεστρικό στήσιμο από τον Μανόλο Χιμένεθ, εξαιρετική εμφάνιση και απόδοση από όλους τους παίκτες και πλέον το μόνο που θα θυμόμαστε είναι η σέντρα διαβήτης του Μπακάκη με το αριστερό στο κεφάλι του Λαζάρου και φυσικά ο ωραίος «αλήτης” απ’ την Αργεντινή που θύμισε Ντέμη μιας άλλης εποχής!

ΥΓ2: Όλοι κοντά της με Αστέρα, κοντά της με Ξάνθη, κοντά της σε όλα τα γήπεδα, η αντεπίθεση τώρα ξεκινάει!

Advertisement