08.2
09:11

Στάση: Όγκνιεν Βράνιες!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Βόσνιος αμυντικός ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ στο χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιώντας μετά από καιρό μια μεγαλειώδη εμφάνιση, κάνοντας τον αν και αμυντικό …MVP του αγώνα.

Είναι γνωστό ότι το πάθος του Όγκνιέν Βράνιες είναι αυτό που τον διακατέχει στο παιχνίδι του, που σε αρκετές περιπτώσεις τον βοηθάει μέσα στο ματς, αλλά σε άλλες ο παρορμητισμός του μπορεί να τον κάνουν να δεχτεί τις παρατηρήσεις του διαιτητή ή κάποια κάρτα.

Στη χθεσινή νίκη ο Βόσνιος αμυντικός δεν ήταν απλά παθιασμένος, αλλά …εκστασιασμένος απέναντι στον Ολυμπιακό, που έδειχνε στην κυριολεξία σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο». Δεν έχασε καμία μα καμία φάση είτε με τον Μιραλάς, είτε με τον Μαρίν, είτε με τον Ανσαριφάρντ.

Όλες οι φάσεις που είχαν φιλοδοξίες για να απειλήσουν την εστία της Ένωσης, έκαναν στάση στον Όγκνιεν Βράνιες.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ, ήταν στην κυριολεξία παντού, κάνοντας απίστευτο «δίδυμο» με τον επίσης πολύ καλό Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, αλλά και καλή συνεργασία με τους Ροντρίγκο Γκάλο και Μιχάλη Μπάκακη.

Ο Βόσνιος έτρεξε πολύ κλείνοντας χώρους και καλύπτοντας χώρους, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, καθάριζε οποιανδήποτε μπάλα βρισκόταν στον αέρα ή χαμηλά, δεν έχασε καμία μονομαχία και κανέναν παίκτη του και ήταν στην κυριολεξία απροσπέλαστος.

Επίσης, ο Βράνιες και η …τρέλα του δεν θα μπορούσαν να μην έδειχνε κάποιες στιγμές …highlights μέσα στο παιχνίδι του, από αμυντικά κοψίματα. Συγκεκριμένα, τρεις χαρακτηριστικές φάσεις τρέλαναν τους φίλους της ΑΕΚ και έδειξαν τι ταλέντο διακατέχει τον Βόσνιο.

Η πρώτη ήταν όταν μέσα στην μικρή περιοχή της Ένωσης έκοψε-απομάκρυνε με εναέριο ανάποδο τακουνάκι. Η δεύτερη όταν με ένα απίστευτο σπριντ και με λίγα μέτρα πιο πίσω προσπέρασε τον -γρήγορο- Κέβιν Μιραλάς, παίρνοντας του την μπάλα και ξεμαρκαρίζοντας με ένα τακουνάκι, για να πασάρει έπειτα στον Γκάλο και να κατεβάσει επίθεση. Η τρίτη και τελευταία φάση ήταν όταν έτρεξε παράλληλα με τον Ανσαριφάρντ και εκεί που πολλοί είπαν ότι δεν τον προλαβαίνει τον Ιρανό και με ένα άλμα του έκλεψε κατευθείαν την μπάλα και πεντακάθαρα, βγάζοντας τον αρχικά απ’ την φάση και έπειτα έβγαλε επίθεση για την ΑΕΚ.

Σε ακόμα ένα ματς υπήρξε στάση Όγκνιεν Βράνιες για τους αντιπάλους επιθετικούς, που στην κυριολεξία ήταν ο φόβος και ο τρόμος τους, μαζί πάντα με το ποδοσφαιρικό του «alter ego» στην ΑΕΚ, Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

Ακολουθήστε μας στο Instagram!

Advertisement