15.1
10:21

Θα λέμε την ιστορία μας

Advertisement

Η μεγάλη μέρα για τη Βασίλισσα είναι γεγονός! Η ταινία «1968» κάνει πρεμιέρα σήμερα για τους… λίγους και στις 25 Γενάρη θα παιχτεί στους κινηματογράφους. Μια ταινία – περιουσία για την ΑΕΚ, η οποία καταγράφει την ιστορία της, θα συγκινήσει τους παλιούς και θα αποτελέσει το δρόμο της γνώσης για τους νέους. Γράφει η Πένυ Μακρή στον #psyxiatRo

Σε μια δύσκολη μέρα για την Ελλάδα, με απεργίες στα Μέσα και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνα, η ταινία «1968» κάνει την avant premiere της στο κέντρο της πρωτεύουσας και άπαντες στη Βασίλισσα κινούνται στους ρυθμούς της ιστορίας της ομάδας.

Το «1968» είναι γεγονός! Σε 10 μέρες θα βγει στους κινηματογράφους για τον κόσμο και οι… προσδοκίες όλων για το αποτέλεσμα είναι τεράστιες. Μια ταινία που θα μείνει στην κληρονομιά της ΑΕΚ, ένα μεγάλο δώρο του Μάκη Αγγελόπουλου και ένας τρόπος να θυμηθούν άπαντες ποιος έγραψε την πρώτη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η καρδιά της ΑΕΚ θα χτυπά σήμερα στο Παλλάς, εκεί όπου ο Τάσος Μπουλμέτης θα παρουσιάσει δουλειά δύο ετών, με τη Σλάβια Πράγας να δίνει το «παρών», ανθρώπους εκείνης της γενιάς να ζουν ξανά εκείνη την ημέρα, και μεγάλες προσωπικότητες από όλους τους χώρους να είναι προσκεκλημένοι.

«Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας», αναφέρει το δελτίο Τύπου της feelgood, τα νεότερα το βράδυ.

Μάκη Αγγελόπουλε, ευχαριστούμε

 

 

Advertisement