14.12
05:33

Το όπλο της φετινής ΑΕΚ

Μιχάλης Χατζάκης
Advertisement

Με τα δικά της παιδιά από τα δύσκολα μέχρι σήμερα! Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να αναδείξει Έλληνες ποδοσφαιριστές και να τους…. φτάσει ακόμα και στις Εθνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ από το 2013 που βρέθηκε στην Γ Εθνική, στηρίχθηκε στα δικά της παιδιά και αυτό βγαίνει στην επιφάνεια τώρα. Μάλιστα η Ένωση μερικούς παίκτες που είχε στην Γ και στην Β κατηγορία, τους έστειλε στην Εθνική Ελλάδος (Μάνταλος, Τζανετόπουλος, Αραβίδης, Πλατέλλας, Ανέστης), αλλά και στις μικρές Εθνικές ομάδες.

2013/14 

Η πρώτη χρονιά στην ερασιτεχνική κατηγορία βρήκε την ΑΕΚ με 23 Έλληνες παίκτες στο ρόστερ της. 3 Έλληνες τερματοφύλακες, 9 αμυντικούς, 9 μέσους και 3 επιθετικούς.Ενώ και ο αρχηγός της ήταν Έλληνας και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Γεωργέα.

2014/15

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στην 1η επαγγελματική κατηγορία, άρχισε με την ομάδα να έχει 20 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα, 4 τερματοφύλακες, 7 μέσοι και ένας επιθετικός. Αρχηγός και πάλι Έλληνας με τον Δημήτρη Ανάκογλου να έχει το περιβραχιόνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι 4 τερματοφύλακες και οι 8 αμυντικοί ήταν Έλληνες.

2015/16

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία , αλλά έχει λιγότερους Έλληνες απ’ότι ξένους (11/14). 5 αμυντικοί, ένας επιθετικός, 3 μέσοι και δύο τερματοφύλακες ήταν οι Έλληνες παίκτες. Πάλι Έλληνες αρχηγοί με τον Ανάκογλου, τον Μάνταλο και τον Αραβίδη.

2016/17

12 ξένοι και 13 Έλληνες είναι ο απολογισμός της περσινής χρονιάς. 3 τερματοφύλακες, 4 στην άμυνα, 4 ως μέσοι και 2 επιθετικοί. Ξανά ο Μάνταλος αρχηγός.

2017/18

Η φετινή ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έχει 17(!) Έλληνες. Κλασσικά ο αρχηγός είναι Έλληνας (Μάνταλος). Γίνεται προσπάθεια της διοίκησης για μεταγραφές Ελλήνων παικτών (βλ. Κονέ). Βασικά γρανάζια είναι ο Μιχάλης Μπακάκης και φυσικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ συμμετοχές έχει και ο Λαμπρόπουλος. Οι 3 τερματοφύλακες, που άνετα θα λέγαμε πως είναι βασικοί και οι τρεις, είναι όλοι Έλληνες.

Τέλος υπάρχει πίστη στις ακαδημίες με τον Γαλανόπουλο βασικό και πολλούς μικρούς Έλληνες παίκτες να ψήνονται..

Η ΑΕΚ προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει κάτι που οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να πράξουν και μάλιστα το κάνει με επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Advertisement