07.12
09:04

Σκαλί σκαλί για την καταξίωση

Μιχάλης Χατζάκης
Advertisement

Είμαστε σχεδόν στη μέση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και «μέσα» στην Ευρώπη.

Η Ένωση μπορεί να μην σπαταλάει εκατομμύρια όπως ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ αλλά έχει ένα ορθολογικό πλάνο και με αυτό σαλπάρει προς την επιτυχία. Όλα ξεκίνησαν το 2013-14 όταν ο προϋπολογισμός της ομάδας βάδιζε σύμφωνα με τους στόχους και τα έσοδα που είχε.

Σιγά σιγά οι στόχοι μεγάλωναν, παρέα πάντα με το «μπάτζετ» της ομάδας. Όλοι οι κόποι των 5 προηγούμενων  ετών, απέδωσαν καρπούς φέτος. Παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα από την Β’ εθνική (Μάνταλος, Μπακάκης, Γιόχανσον), ή από την πρώτη χρονιά της επιστροφής (Γκάλο, Σιμόες), αποτελούν φέτος πρώτα ονόματα στο μπλοκάκι του Μανόλο και μάλιστα με επιτυχία, ενώ κάποιοι αποτελούν και βασικά στελέχη των Εθνικών τους ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους, με τον Γαλανόπουλο αλλά και άλλους με χρόνο συμμετοχής όπως ο Γιούσης και ο  Γιαννούτσος, ενώ σιγά σιγά «μεγαλώνει» και ο Βλαχομήτρος.

Πάνω απ όλα όμως, υπάρχει οικογενειακό κλίμα, το κύριο χαρακτηριστικό σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Παίκτες, παράγοντες, προπονητικό τιμ είναι όλοι δεμένοι μεταξύ τους και ο κόσμος τους ακολουθεί παντού.

Μέσα σε όλα αυτά; Και η «Αγια Σοφιά»! Το «στολίδι» της ΑΕΚ που ετοιμάζεται και δείχνει τον δρόμο προς την κορυφή!

 

Advertisement