02.12
19:35

Νίκησε και τον Φοίβο με σβηστές τις μηχανές

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ επικράτησε με 19-30 του Φοίβου Συκεών εκτός έδρας, καταφέρνοντας να μειώσει απ’ τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε δυνατά στο ματς, με αποτέλεσμα ο Φοίβος να το εκμεταλλευτεί και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα, στα πρώτα πέντε λεπτά είχε προηγηθεί και με δυο γκολ διαφορά, με το σκορ να βρίσκεται στο 5-3.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μυλωνά. Συγκεκριμένα, με δικά του γκολ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ υπέρ της Ένωσης, δημιουργώντας ένα προβάδισμα τριών γκολ, με το σκορ στο 7-10. Ο Φοίβος προσπάθησε να μειώσει, αλλά η Ένωση αντέδρασε και κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με το σκορ στο 10-14.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι μάγκες μπήκαν πολύ δυνατά και με πολύ καλό ρυθμό κατάφεραν να κάνουν το 10-14, 10-18. Στη συνέχεια ο Φοίβος προσπάθησε να μειώσει, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η ΑΕΚ με Ζαμπούνη, Βραζάλιτσα και Δομπρή κατάφερε να συνεχίσει το σερί γκολ που είχε πετύχει, φτάνοντας το σκορ στο 12-24. Ο Φοίβος αντέδρασε για ακόμα μια φορά με αποτέλεσμα να κάνει το 15-26 στο σκορ, με τον Νίκο Γραμματικό να καλεί σε εκείνο το σημείο τάιμ αουτ.

Οι μάγκες δεν απειλήθηκαν παρότι υπήρξε ένα χαλάρωμα στην άμυνα, επιθετικά όμως ήταν αλάνθαστοι και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα των δέκα γκολ που δημιούργησαν με σκορ 18-28. Το τελικό σκορ το δημιούργησε ο Ζαμπούνης δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, κάνοντας το 19-30.

Η ΑΕΚ κατάφερε και πέτυχε ακόμα μια νίκη καταφέρνοντας να μειώσει απ’ τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μετά απ’ το πολύ δυνατό ξεκίνημα που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, καλύπτοντας το μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Advertisement