04.11
14:20

Το κέρδος και το Ευρωπαϊκό τίμημα

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο Πάνος Καλογερόπουλος αρθρογραφεί στους PsyxiatRous του AEK1924, για το ένα βήμα που έγινε άλμα αλλά και την προσπάθεια της ομάδας να πρωταγωνιστεί σε όλους τους θεσμούς με τον ίδιο τρόπο

Κάποιοι από εσάς ακόμα να καταλάβετε τι άλμα προόδου έχει κάνει η Ένωση τα τελευταία δύο χρόνια στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Κάποιο μάλιστα θεωρούν ακόμα και σήμερα λίγα τα επιτεύγματα της ομάδας εν έτη 2017 και ενώ πριν μερικά χρόνια δεν ξέραμε όλοι μας ποιο θα ήταν το αύριο.

Δεν θα σταματήσω να μεταφέρω ότι καλώς η ομάδα και η κάθε ομάδα πρέπει να δέχεται κριτική είτε εξ’ ολοκλήρου είτε στα πρόσωπα της, αρκεί αυτή να είναι καλοπροαίρετη και να έχει μοναδικό στόχο το καλό της ΑΕΚ και όχι τις εμμονές του κάθε δημοσιογράφου.

Το έχω ξανά γράψει και θα συνεχίζω να το γράφω… Ποιος πίστευε από όλους μας ότι η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή θα βρίσκεται στους ομίλους του Europa League, θα έχει παίξει χωρίς να ηττηθεί δύο παιχνίδια με την Μίλαν ενώ η πρόκριση θα βρίσκεται στο δικό της χέρι. Ποιος θα πίστευε ότι στο πρωτάθλημα θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις την πρώτη θέση ενώ δεν θα υποτιμούσε τον θεσμό του κυπέλλου.

Και όλα αυτά τα λέω γιατί τα εύσημα αξίζουν σε αυτή την οικογένεια (γιατί περί οικογένειας πρόκειται) αλλά και σε έναν προς έναν σαν μονάδα. Από την διοίκηση που διόρθωσε τα λάθη του παρελθόντος και πίστεψε στο πλάνο που έπρεπε από την αρχή να ακολουθήσει, από τον προπονητή που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει ως ότι καλύτερο έχει η ΑΕΚ να υποδείξει, αλλά και από τους παίκτες που έχουν φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο που παίζει μπάλα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

Παραφωνίες θα έχουμε όπως αυτές της Τρίπολης, όμως δεν είναι αυτή η ουσία. Θεωρώ ότι ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένα προπονητής που δεν διαλέγει παιχνίδια και χαίρομαι τόσο πολύ γι’ αυτό. Δεν θυσιάζει κανένα θεσμό στο βωμό του να αφοσιωθεί σε έναν μόνο στόχο και αυτό είναι ΑΕΚ. Όλοι μας φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα, είναι κάτι που έχει λείψει τόσο πολύ στους φίλους της ΑΕΚ και στις νέες γενιές ΑΕΚτζήδων που δεν το έχουν ζήσει καν… Συμφωνώ απόλυτα! Όμως η ευκαιρία που δόθηκε φέτος στον Ισπανό τεχνικό της Ένωσης ήταν ιδανική και ο ίδιος την πιάνει από τα μαλλιά και δεν την αφήνει!

Κοντεύει η ΑΕΚ να καλύψει όλο το χαμένο έδαφος στην Ευρώπη από τα… χρόνια που βρέθηκε στις μικρές κατηγορίες. Και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο! Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι και όπου μας βγάλει, δίχως όμως η Ευρώπη να είναι το τίμημα για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αύριο το κίνητρο απέναντι στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό με την Μίλαν, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον προπονητή της Ένωσης.

Advertisement