26.10
10:48

Ο Μανόλο είπε την αλήθεια του ΔΕΝ

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια η παίκτες της ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν την διαφορά από τους αντιπάλους, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Είτε δεν μπορούν, είτε δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, σημασία έχει πως αυτή είναι η αλήθεια και ο Χιμένεθ πρέπει να βρει την λύση. Γράφει ο psyxiatRos  Βαγγέλης Κατσαΐτης

Δεν μπορούν να παίζουν ματς κάθε 4 μέρες δήλωσε ο Μανόλο και διόρθωσε μετά πως δεν είναι εκπαιδευμένοι και δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Στην Τρίπολη ήθελες νίκη για να τους χάσεις στο +8 και ΔΕΝ, στην Ξάνθη για να επιστρέψεις στην κορυφή και ΔΕΝ, με Ατρόμητο πάλι για να βρεθείς μόνος στην κορυφή και πάλι ΔΕΝ.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, εάν υπήρχε απέναντι της σοβαρός αντίπαλος, αυτή την στιγμή θα μιλούσαμε για ένα ακόμα πρωτάθλημα που χάθηκε. Δηλαδή, τυχερή μέσα στην… στραβομάρα της είναι η ΑΕΚ που τρεις φορές χρειάστηκε να πάρει αποτέλεσμα για να ξεφύγει, δεν τα κατάφερε, αλλά δεν της ξέφυγε και κανένας βασικός της αντίπαλος.

Θα μου πεις διαφορά με τον πρώτο υπάρχει,  ναι αλλά είναι ο Ατρόμητος που οι πιθανότητες να κάνει πορεία πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος δεν είναι με το μέρος του. Κάνεις εσύ; Όχι, όπως κανείς από τους αντιπάλους που θεωρητικά είναι απέναντι σου.

Το ζητούμενο είναι η λύση

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, το ζητούμενο αρχικά είναι να το αναγνωρίζεις, να καταλάβεις δηλαδή τι είναι αυτό που πάει στραβά. Αφού το βρεις, να προσπαθήσεις να το λύσεις. Ο Μανόλο αναγνώρισε λοιπόν πως οι παίκτες του δεν είναι εκπαιδευμένοι για να παίζουν κάθε 4 μέρες…

Δεν έχει πρόβλημα στο βάθος του ρόστερ, δεν έχει πρόβλημα σε κάποια θέση, δεν φταίει ο αγωνιστικός χώρος, δεν φταίει ο καιρός. Φταίει ότι κάθε 4 μέρες υπάρχουν αγώνες και οι παίκτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καλά σε κάθε ματς.

Αφού λοιπόν ο Ισπανός βρήκε το πρόβλημα, καλείται άμεσα να βρει την λύση του, να τους εκπαιδεύσει, προκειμένου η ΑΕΚ να κυνηγήσει και τους 3 στόχους που είναι μέσα, με τον κάθε στόχο φυσικά να έχει την δική του ξεχωριστή βαρύτητα.

Σαν να αρχίζει τώρα η σεζόν

Φτάσαμε λοιπόν αρχές Νοέμβρη, έχουν περάσει 8 αγωνιστικές πρωταθλήματος, 1 αγωνιστική Κυπέλου (σήμερα είναι η δεύτερη) και 3 αγωνιστικές για το Europa League. Δηλαδή, το πρωτάθλημα είναι στα χέρια της , η πρόκριση στο Κύπελλο είναι δεδομένη και η πρόκριση στην Ευρώπη είναι ένας στόχος εφικτός και για την ακρίβεια, αν δεν τα καταφέρει έτσι όπως είναι η βαθμολογία του ομίλου, θα ήταν αποτυχία να μην τα καταφέρει.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Πως πρέπει να κάνουν μια αρχή προπονητής και παίκτες, με σοβαρότητα, να ξεπεράσουν το εμπόδιο «ματς κάθε 4 μέρες» και να «βάψουν» επιτέλους την χρονιά κιτρινόμαυρη. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ιστορία της ομάδας που θα είναι κρίμα να την πετάξουν.

Η αρχή πρέπει να γίνει από τη Νέα Σμύρνη με διπλό. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα είναι αρνητικό σε συνδυασμό με τα προηγούμενα ματς και δυστυχώς αν δεν έρθουν οι 3 βαθμοί, θα ανοίξουν διάφορα θέματα εντός της ομάδας που δύσκολα θα μπορέσουν να εξαφανιστούν από την καθημερινότητα. Η ΑΕΚ την Κυριακή καλείται να φωνάξει πως είναι εδώ και να απομακρύνει μακριά της την γκρίνια που ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστρέψει τη χρονιά. Οπότε κόουτς, πρέπει να τους εκπαιδεύσεις άμεσα….

ΥΓ: Ο κόσμος βαρέθηκε να είναι στο ίδιο έργο θεατής στα τελευταία ματς της Ένωσης. Μονότερμα, σούπερ ευκαιρίες, ο χρόνος περνάει, αντεπίθεση ο αντίπαλος, μια φάση 0-1 και μετά κυνηγάμε. Οι παίκτες ήθελα να ήξερα, δεν έχουν βαρεθεί; Ο εγωισμός τους δεν τους βγάζει αντίδραση;

 

Advertisement