12.9
10:06

Η ΑΕΚ πάνω απ’ όλα

Advertisement

Κανένας GM δεν αποφασίζει ποιος θα έρθει και ποιος θα φύγει στην ομάδα. Όλα κινούνται στο πλαίσιο της συνεννόησης και τελικά καταλήγουν στην απόφαση του προέδρου. Η Πένυ Μακρή «συνεδριάζει» με τον #Psyxiatro

Η περίπτωση του Κλιάντονι Έρλι ήταν μία από τις… αποτυχημένες επιλογές της ΑΕΚ, η οποία για ακόμα μια φορά ρίσκαρε, γνωρίζοντας ότι ο αθλητής έχει «ιδιαιτερότητες» στη συμπεριφορά του (και όχι στη διατροφή του) και εκείνη, δεν ήταν διατεθειμένη να τις ανεχτεί.

Σε μια ομάδα επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός και ισότητα από όλες τις πλευρές, είτε αφορά τους διοικούντες, είτε αφορά τους παίκτες. Όταν λοιπόν τα πειθαρχικά παραπτώματα ξεπερνούν τα όρια του «κάνω τα στραβά μάτια» τότε η κατάληξη είναι μία και γνωστή.

Η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές, κανένας όμως δεν έβαλε στο στόχαστρο άνθρωπο του τεχνικού τιμ κι αυτό διότι ουδείς είχε παράπονο. Από την ομάδα έχουν περάσει τεράστια ονόματα (βλέπε Μενσά Μπονσού, Χέρστον, Ίνγκλις, Ούκιτς) τα οποία δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τον GM, ο οποίος μετρά 8 χρόνια στην Ένωση και προφανώς για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, κάτι κάνει σωστά.

GM ή αλλιώς… γενικός αρχηγός στα δύσκολα

GM και am ή pm, για όσους γνωρίζουν τον Γιώργο Χήνα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος ήρθε… φυτευτός στη Βασίλισσα. Μετρά 8 χρόνια στην ομάδα και έχει ζήσει στα πιο δύσκολα χρόνια της, στηρίζοντας και βάζοντας πλάτη, έχοντας ως προτεραιότητα του πάντα το καλό της ΑΕΚ.

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος έζησε υποβιβασμούς με την Ένωση, έμεινε εκεί για να βοηθήσει στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, στήριξε παίκτες οι οποίοι στην πορεία των πραγμάτων βρέθηκαν να μην έχουν βενζίνη για να προσέλθουν στις προπονήσεις, ή δεν είχαν πετρέλαιο για να ζεσταθούν στα σπίτια τους, «κράτησε» αθλητές όταν ήταν αναγκασμένοι να τρώνε στα σκαλάκια φαστφουντάδηκων, όταν η ομάδα ταξίδευε για αγώνες.

Έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε πολλές μεταγραφές, όταν  η ομάδα για αρκετά χρόνια κρινόταν «αφερέγγυα» και πολλά άλλα τα οποία γνωρίζουν και εκτιμούν στην ΑΕΚ και είναι ο λόγος που δεν χρειάστηκαν κουβέντες, για να παραμείνει στο πόστο του.

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο, ότι ο Χήνας ΔΕΝ αποφασίζει για το ποιος αποχωρεί και ποιος μένει στην ομάδα, οι συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται από προπονητές και πρόεδρο. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε «μάχη» για να φέρει τον Έρλι στη Βασίλισσα, ο ίδιος πήρε την τελική απόφαση να τον «τελειώσει». Σας έγραψα ότι η ΑΕΚ έχει κάνει λάθη ρισκάροντας σε τέτοιο είδους μεταγραφές, ωστόσο δεν μπορεί να στοχοποιείται ένας άνθρωπος , όταν σε αυτά ευθύνες έχει όλη η ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα και αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα, από τη μέρα που ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή των διοργανώσεων. Στην Ένωση δεν αποπροσανατολίζονται από αυτόν τον στόχο και θα συνεχίζουν να εργάζονται γι αυτόν βάζοντας ασπίδα προστασίας για το καλό του συλλόγου.

 

Advertisement