11.9
09:49

Η ΑΕΚ δεν είναι… «αναμορφωτήριο»

Advertisement

Είναι ξεκάθαρα λάθος της ΑΕΚ να θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει χαρακτήρες και να ρισκάρει με παίκτες, οι οποίοι ναι μεν ανεβάζουν επίπεδο στην ομάδα αγωνιστικά (όταν εκείνοι αποφασίσουν) αλλά δημιουργούν προβλήματα εκτός παρκέ. Γράφει η Πένυ Μακρή στον #Psyxiatro του ΑΕΚ1924.

Όταν επιλέγεις έναν παίκτη για να τον φέρεις στην ομάδα δεν κοιτάς μόνο τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Τεράστιο ρόλο στην ομαλή ενσωμάτωση και στην πορεία του στην ομάδα είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του. Και εκεί η ΑΕΚ έχει πέσει πολλές φορές έξω, όχι επειδή δεν γνωρίζει, αλλά επειδή ρισκάρει θεωρώντας ότι μπορεί να αλλάξει χαρακτήρες και να… κρατήσει τα χαλινάρια.

Όμως η ιστορία έχει δείξει πως ότι και να κάνεις ο άνθρωπος δεν αλλάζει, οι χαρακτήρες έχουν «χτιστεί» και η ΑΕΚ δεν είναι… «αναμορφωτήριο» για να συμμορφώνει παίκτες – ντίβες, ασχέτως βεληνεκούς ή ταλέντου ή πορείας, ή βιογραφικού.

Οι περιπτώσεις Όρτον και Ντίξον είναι χαρακτηριστικές, ο ένας ήρθε στην Ελλάδα και έφυγε άρον άρον δημιουργόντας προβλήματα εντός των αποδυτηρίων, ο δεύτερος έμεινε στην ομάδα, αλλά τα… παραστρατήματα του ήταν σχεδόν καθημερινά, με την Ένωση να κάνει τα στραβά μάτια.

Το κερασάκι ήρθε με τον Έρλι, ο οποίος θέλοντας να ρίξει ευθύνες στην ΑΕΚ και «δακτυλοδείχνοντας» τον GM της, ξέχασε να αναφέρει τα όσα παραπτώματα υπέπεσε στις 3 ημέρες που έμεινε στην ομάδα, δείχνοντας ασέβεια  τόσο στο τεχνικό τιμ, όσο και στους διοικούντες, οι οποίοι έδωσαν «μάχη» για να τον φέρουν στην Ένωση.

Ξεπερνά κάθε φαντασία το ότι η Ένωση μπορεί να άφησε νηστικό κάποιον παίκτη της, ή ότι δεν δέχεται ότι κάποιος επιλέγει να είναι χορτοφάγος, γι αυτό άλλωστε στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Βέλγιο, η ΜΙΑ από τις τέσσερις σαλάτες που είχε ήταν ΧΩΡΙΣ τυρί. Γι αυτό και δεν έγινε θέμα η απουσία του Έρλι από τα εργομετρικά το πρωί της Πέμπτης, όταν ο ίδιος επέλεξε να πάει να βρει vegan εστιατόριο παρά να δώσει πρώτα το «παρών» στη υποχρέωση του με την ομάδα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε απουσία από τις προπονήσεις και από τις συναντήσεις για ανάλυση βίντεο, αλλά και στην αδιαφορία στις οδηγίες του προπονητή. Χίλιες φορές καλύτερα παίκτες με μικρότερο βιογραφικό από αυτό του Έρλι και του κάθε Έρλι, οι οποίοι θα σέβονται τη φανέλα και την ομάδα, παρά παίκτες που θα φοβάσαι τι σου ξημερώνει.

Το θετικό τουλάχιστον της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ δεν «πλήρωσε» το λάθος της, καθώς είχε προνοήσει και στο συμβόλαιο του Αμερικανού υπήρξαν όλες οι ρήτρες, που την έβγαλαν από τη δύσκολη θέση να λύσει άμεσα και αναίμακτα τη συνεργασία της μαζί του.

Το ζητούμενο είναι ότι άπαντες στη Βασίλισσα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένας παίκτης δεν πρέπει να θεωρεί την ομάδα «παιδική χαρά» και μπορεί με τη συγκεκριμένη συμφωνία να κατάφεραν να αποφύγουν τα χειρότερα, όμως επιβάλλεται να σταματήσει αυτή η λάθος τακτική του… ρίσκου, με αθλητές που πιστεύουν ότι η ΑΕΚ του ελληνικού πρωταθλήματος θα γίνει «υπόδουλη» στα καπρίτσια τους.

 

Advertisement