03.8
22:22

Με 15 εκατ. ίσως και να περνάς την ΤΣΣΚΑ

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στον PSYXIATRO για την πραγματική διαφορά μεταξύ της ΑΕΚ και της ρωσικής ομάδας η οποία δεν ήταν αμιγώς αγωνιστική, αλλά προπάντων και ξεκάθαρα οικονομική.

Θυμάμαι σαν σήμερα την ημέρα που βρισκόμασταν στο Κίελτσε και ο Μανόλο Χιμένεθ μάθαινε ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν τον είδα με τα μάτια μου, αλλά μου είπαν ότι άλλαξε το χρώμα του. Και αυτόν που μου το είπε τον πιστεύω περισσότερο και από την ίδια την όρασή μου.

Μετά το ματς στη Ρωσία, ο Ισπανός που ουδέποτε μίλησε για το πόσο απογοητεύτηκε όταν έμαθε τον αντίπαλο προκειμένου να μην του χρεώσουν ότι ψάχνει για άλλοθι ή φανεί ότι λυγίζει μπροστά στην πρόκληση, το κουκούλωσε μέσα του και στους παίκτες μιλούσε συνεχώς γιατί κάτι που μπορεί να συμβεί. Αυτό έπρεπε να κάνει και αυτό έπραξε.

Λέτε ε; Εγώ θα πω ότι κορόιδο πιάστηκε. Διότι σε αυτή τη χώρα της απόλυτης απαξίωσης, η στάση του εκλήφθηκε ως αδυναμία. Και οι παπαγάλοι άρχισαν να επικοινωνούν το πόσο βατή μπορεί να αποδειχθεί αυτή η κλήρωση. Ασφαλώς κι εγώ έτρεφα ελπίδα μέσα μου, αλλά στο όριο του χιούμορ. Μέχρι να πω για γελάσουμε ότι «εντάξει έφυγε ο Τεόντοσιτς, οπότε όλα γίνονται». Μέχρι εκεί…

Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ κι ο κάθε ρεπόρτερ. Είναι το πόσο εύκολα γύρισε μπούμεραγκ αυτή η ιστορία για τον Μανόλο επειδή κάποιοι βάλθηκαν να καταστήσουν την ΤΣΣΚΑ ομάδα του χεριού της ΑΕΚ. Κι έτσι, όταν ήλθε το λογικό, οι παντογνώστες έπεσαν από τα σύννεφα. Ουδείς είπε το αυτονόητο: Οι Ρώσοι κατάλαβαν ότι αρκούσε το 60-70%  αυτού που πραγματικά μπορούν να αποδώσουν προκειμένου να περάσουν. Έπαιξαν όσο χρειαζόταν και στα δύο ματς…

Έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ έδωσε την εικόνα της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας λόγω του (όπως λένε οι «ειδικοί») κακού στησίματος στο πρώτο ματς. Μόνο που και στο δεύτερο ματς, όταν υπήρχε σωστό στήσιμο (όπως λένε και πάλι οι «ειδικοί») πάλι από κόρνερ ήλθε το γκολ. Και η κατάρριψη του μύθου για τη δουλειά που τάχα μου δεν γίνεται στις στημένες φάσεις, ήλθε από τον ίδιο τον Χιμένεθ.

«Η ομάδα επί των ημερών μου δεν έχει δεχθεί γκολ από κόρνερ» είπε. Έψαξα να βρω και ομολογουμένως δεν βρήκα. Τώρα αν μου ξέφυγε κανένα ή δεν τα θυμάται καλά και ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ, συμπαθάτε μας. Η ουσία άλλωστε είναι αλλού, όχι στην αμυντική δουλειά που δεδομένα έχει γίνει στα στημένα κι έχει αποδώσει καρπούς.

Θέλεις πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία δυσκολεύονται να νικήσουν ευρωπαϊκά μεγαθήρια με πολλαπλάσια από εκείνη μπάτζετ; Τότε βάλε 15 εκατ. ευρώ για μεταγραφές για να πούμε ότι έχεις πραγματικές ελπίδες. Όχι απαραίτητα για να προκριθείς, αλλά για να το διεκδικήσεις με βάσιμες ελπίδες κι όχι με σοφιστείες ανθρώπων που καταστρατηγούν την ποδοσφαιρική λογική.

Αυτή είναι η αλήθεια. Γι αυτό και πιάστηκες κορόιδο Μανόλο. Έπρεπε να τους τα πεις από την αρχή…

Πηγή φωτογραφίας: ΠΑΕ ΑΕΚ

Advertisement