27.7
09:08

Η ιαχή ΑΕΚ, ξανά στα ιερά χώματα!

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για την ΑΕΚ, μια μέρα που την περίμενε ο κόσμος του δικεφάλου τα τελευταία 14 χρόνια! Την ζήταγε, την συζητούσε, την ονειρευόταν! Να βρεθούν ξανά, ΑΕΚτζήδες μέσα στα ιερά χώματα του οικοπέδου της ΑΕΚ, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του νέου της γηπέδου και να βροντοφωνάξουν το όνομα της και πάλι! Γράφει ο PsyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης

Μέρα χαράς, μέρα νοσταλγίας, μέρα χαρμολύπης για όλους τους ΑΕΚτζήδες, είναι η 27η Ιουλίου του 2017. Στις 20:30 το απόγευμα, Ενωσίτες όλων των ηλικιών, θα βρεθούν ξανά μαζικά στο οικόπεδο που ανήκει στην ΑΕΚ, στα ιερά χώματα που φιλοξενούσαν από το 1930 το “σπίτι” του κάθε ΑΕΚτζή.

Θα βρεθούν ξανά, μαζικά στον αγιασμό του οικοπέδου και της έναρξης των εργασιών για την ανέγερση του νέου γηπέδου, την αμέσως επόμενη μέρα. Όσοι δώσουν το παρών αλλά και όσοι δεν τα καταφέρουν, όσοι αντικρύσουν τις πρώτες εικόνες, είτε από κοντά, είτε από μακριά, όλοι την ίδια στιγμή θα νιώσουν ένα σφίξιμο στην καρδιά, μια προσμονή για το όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.

Εμείς εδώ κάτω και “αυτοί” εκεί πάνω

Επειδή η εκδήλωση θα είναι… ΑΕΚ, τα δάκρυα χαράς, θα τα συνοδεύουν δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις και δάκρυα λύπης. Την έκρηξη ικανοποίησης και την συγκίνηση της επίτευξης του στόχου, μετά από τόσες δυσκολίες, θα την διαδεχτεί η λύπη για την απουσία των δικών μας ανθρώπων…

Οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, όλοι όσοι δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσα μας και «φύγανε» με τον καημό να προλάβουν το νέο γήπεδο. Όλοι αυτοί που μέσα από κακουχίες και χρόνια δύσκολα, κατάφεραν την κληρονομιά της ΑΕΚ να την μεταδώσουν στα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα αδέρφια τους…

Για όλους αυτούς, το απόγευμα της Πέμπτης, θα πρέπει να ακουστεί η ιαχή ΑΕΚ, μέχρι το τέρμα του ουρανού. Να ακούσουν εκεί ψηλά, όσοι μας προστατεύουν, πως ο ιερός χώρος της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, ζωντανεύει ξανά. Με δάκρυα στα μάτια και το χαμόγελο στα χείλη, η Νέα Φιλαδέλφεια ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι την “Βασίλισσα”… την “κόρη” των προσφύγων… την ομάδα που την έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο… ΑΕΚ, απόψε γυρίζεις σπίτι σου!!!

ΥΓ1: Επιτρέψτε μου να θεωρώ, πως η σημερινή μέρα, υπερκαλύπτει την όποια ανάλυση για το ματς με την ΤΣΣΚΑ, τον όποιο καταλογισμό ευθυνών, την όποια γκρίνια που είναι λογική έως ένα βαθμό, αλλά μέχρι εκεί.

Διάβασα στα social, μίλησα με αδέρφια και δυστυχώς αυτή η ψυχολογία που έχει πλέον ο ΑΕΚτζής σε πολύ μεγάλο ποσοστό, με χαλάει και με αφήνει παντελώς αδιάφορο στο να μπω στην οποιαδήποτε συζήτηση – σχολιασμό για τον αγώνα.

Πρώτος είμαι που θεωρώ πως ο Ανέστης δεν μπορεί άλλο να αποτελεί βασική λύση για την ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν θα πέρναγε από το μυαλό μου, να τον γιουχάρω κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τον ίδιο μου τον παίκτη, που εκείνη τη στιγμή εκπροσωπεί και αγωνίζεται με τον δικέφαλο, να του ασκώ ψυχολογικό πόλεμο, αντί να προσπαθήσω να τον ανεβάσω, με ένα χειροκρότημα, με ένα σύνθημα και στο τέλος να του πω ότι μου κατέβει.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα ανήκει σε… άλλη ομάδα και με στεναχωρεί σε βαθμό που προτιμώ να ασχοληθώ με την χαρά του γηπέδου, παρά με την γκρίνια που επαναλαμβάνω πως ως ένα βαθμό είναι φυσιολογική, αλλά από εκεί και πέρα γίνεται άδικη και σε αρκετές περιπτώσεις άρρωστη.

ΥΓ2: Υγεία σε όλα τα αδέρφια και σε 18 μήνες, να γιορτάζουμε μέσα και έξω από το γήπεδο, όλοι μαζί για την επιστροφή στο σπίτι μας. Όλοι ΑΕΚ είμαστε! Μοναχά Ένωσης!

 

Advertisement