20.7
10:30

Η ΑΕΚ θα είναι μπελάς

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει συμπεράσματα βάσει των όσων είδε στην προετοιμασία και όσων εξ αυτών η ΑΕΚ προσπάθησε να εφαρμόσει στο φιλικό με τη Γάνδη ενόψει της πρόκλησης των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ.

Προσπερνώντας με σκέψη όλες τις λογικές και αμιγώς ποδοσφαιρικές παρατηρήσεις («η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση εκεί, εκεί κι εκεί», ανάλογα με το πως ο καθένας το αντιλαμβάνεται) και δίχως σπατάλη χρόνου στις αφοριστικές και μηδενιστικές προσεγγίσεις («παίκτες μικροί για ΑΕΚ,», «ο Λιβάγια είναι β’ επιπέδου» και τα ρέστα), ας δούμε πως έχει η κατάσταση στην Ένωση ενόψει του πρώτου αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΑ Μόσχας.

Αρχικώς ας παραδεχθούμε ότι θα ήταν μη φυσιολογικό (και όχι καλό) αν αντικρίζαμε ένα σύνολο το οποίο θα παρουσίαζε ποδόσφαιρο κοντινό στο αψεγάδιαστο τέτοια εποχή, δίχως να εμφανίζει λάθη στις συνεργασίες, ατομικές ανορθογραφίες, έλλειψη ρυθμού για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Θα ήταν σαν είχε πιάσει ήδη ταβάνι.

Αντιθέτως, ενθαρρυντικό συμπέρασμα συνιστά το γεγονός ότι Ιούλιο μήνα, η καλή σε γενικές γραμμές ΑΕΚ, έχει μπροστά της ζητήματα τα οποία είναι βέβαιο ότι σηκώνουν βελτίωση, ακριβώς επειδή οι συντελεστές της είναι ικανοί να την υποστηρίξουν. Όπως επίσης το ότι αποδίδει ένα 65-70% αυτών που μπορεί να εμφανίσει στην πολύ καλή ημέρα της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Advertisement