01.6
15:00

Αλλάζει τη μοίρα της η ΑΕΚ

AEK1924.gr team
Αλλάζει τη μοίρα της η ΑΕΚ

Ήταν μια ανατροπή που δείχνει στην ΑΕΚ το δρόμο μιας άλλης προοπτικής. Αρκεί, ασφαλώς, να έχει τη σωστή προσέγγιση. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όλα τα σημαντικά οφέλη που η Ένωση καλείται να διαχειριστεί και να καρπωθεί.

Από σήμερα θα αρχίσει η ΑΕΚ να συνειδητοποιεί πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το γλυκό φινάλε σε μια ξινή (και κακή γενικά) σεζόν. Αν η σημερινή ημέρα είχε ξημερώσει με την Ένωση να έχει τερματίσει στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των playoffs, θα ήταν μια ακόμα σαν την αντίστοιχη περυσινή. Με μισή προοπτική για κάτι καλό στην Ευρώπη, καθώς η μία ευκαιρία και μετά… έξω από την Ευρώπη, σε περιορίζει σε όλα. Και πρωτίστως στο μυαλό. Το βλέπεις δύσκολο και στην πορεία σου προκύπτει το άγχος του «πρέπει» να περάσω. Και μετά πρέπει να ξαναπεράσω.

Εφέτος οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες δεν θα είναι δίχως αύριο. Και πίσω από αυτούς θα κρύβεται η προοπτική συμμετοχής σε ομίλους. Με υπέρβαση και πρόκριση (π.χ. απέναντι στη Μπριζ) εξασφαλίζεις συμμετοχή στα γκρουπ του Europa League. Στον αποκλεισμό, έχεις ακόμα μία ευκαιρία να χωθείς σε αυτά. Σαφώς πιο βολική κατάσταση από τις απαραίτητες δύο προκρίσεις που έχουν μπροστά τους οι ΠΑΟΚ και ΠΑΟ εφόσον θέλουν να αντικρίσουν ομίλους.

Δίχως να μακρηγορήσω, συνοπτικά και τάχιστα, θα επιχειρήσω να σας εξηγήσω το εύρος των ελιγμών που προσφέρει στην ΑΕΚ αυτή η πρωτιά στα playoffs, εστιάζοντας ασφαλώς σε ένα πλαίσιο διαφόρων συνιστωσών που στο τέλος δίνουν τη γενική εικόνα. Έχουμε και λέμε:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement