27.1
18:32

Μείωση ομάδων και πρωταθλητής μέσω Play Offs!

AEK1924.gr team
Μείωση ομάδων και πρωταθλητής μέσω Play Offs!

Μείωση του αριθμού των ομάδων που αγωνίζoνται στην πρώτη κατηγορία σε 14 και ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω των Play Offs από την περίοδο 2018-19 περιλαμβάνει η εισήγηση της διοίκησης της Super League.

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί η σημερινή εισήγηση της Super League προς τις ΠΑΕ σχετικά το πρωτάθλημα Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση του αριθμού των ομάδων της πρώτης κατηγορίας σε 14, τη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας στα Play Offs από την περίοδο 2018-19, αλλά και Play Out.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση για μείωση του αριθμού των ομάδων της πρώτης κατηγορίας (από 16 σε 14) θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει αποδεκτή, ενώ για το μείζον θέμα της ανάδειξης του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας των Play Offs τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο τη δεδομένη στιγμή και θα πρέπει να περιμένουμε το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν στην Super League θα συμμετέχουν στο τέλος της κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου είτε στα Play Offs είτε στα Play Out που θα δημιουργηθούν, με κίνητρο φυσικά την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την αποφυγή του υποβιβασμού αντιστοίχως.

Το SDNA και ο Βασίλης Βέργης είχαν αποκαλύψει από τις 22 Δεκεμβρίου ότι η Λίγκα θα κατέθετε μεγάλη πρόταση προς τις ΠΑΕ, την ΕΠΟ, την FIFA και το υφυπουργείο Αθλητισμού, η οποία θα αφορούσε τη συνολική αλλαγή-βελτίωση στον χάρτη κανόνων του ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement