Η ΑΕΚ είναι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 82-72 κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ. Αρχική εμφάνιση από τον Ντούσαν Σάκοτα που πήρε στις πλάτες του την ομάδα, όταν η μπάλα «έκαιγε». Μεγάλες άμυνες στην τελευταία περίοδο, που… «έσωσαν» τη Βασίλισσα από μπλεξίματα! Εξαιρετική εμφάνιση και του Μίλαν Μιλόσεβιτς
Ένα εύκολο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτό στο ΟΑΚΑ για τη Βασίλισσα, η οποία με πρωταγωνιστές τους Ελόνου κάτω από το καλάθι και Ντίξον στο… μοίρασμα κατάφερε να πάρει διψήφιο αριθμό στη διαφορά της από τον αντίπλαο. Ο Μαυροειδής και Λαρεντζάκης έκαναν το 4-0, ο Κούλεϊ στο 3΄μείωσε σε 5-3, όμως ο Ούκιτς ανέβασε ξανά τη διαφορά σε 7-4. Μιλόσεβιτς και Ελόνου μετά από καλή άμυνα στον Μάρτιν σημείωσαν το 9-1, ενώ ο Ελόνου σε συνέχεια κακού σουτ του Σάκοτα έγραψε το 11-6. Η Ένωση με κερδισμένο καλάθι και φάουλ στον Λαρεντζάκη, στο 6’, έκανε το 14-6, ωστόσο, η Λούντβι στο 8’ με ένα σερί 4-0 μείωσε σε 16-10. Ο Ελόνου με θεαματικό κάρφωμα σημείωσε το 28-10 και ο Σάκοτα μετά από ασίστ Ντίξον το 24-12 του δεκαλέπτου.
Η δεύτερη περίοδος δεν ήταν ανάλογη με την προηγούμενη. Η ΑΕΚ έχασε τα πατήματα της, ο Ζντόβτς χρησιμοποίησε τον Χαριτόπουλο στο «5» και ο Τοπετ με τρίποντο στο 11’ μείωσε σε 24-15. Ο Σάκοτα μείωσε για την Ένωση για το 26-17, όμως οι ΜακΚρέι και Τιεμαν έκλεισαν την ψαλίδα στο 12’, κάνοντας το 26-21. Ο Κότον ανέβασε το σερί της Λούντβι σε 9-2, για το ο26-23, όμως ο Ούκιτς με λέι απ έδωσε ανάσα στη Βασίλισσα (28-23). Ο Λαρεντζάκης έδωσε τους Γερμανούς την ευκαιρία να μειώσουν κάνοντας φάουλ στον Κότον, ο οποίος πέτυχε και το τρίποντο (28-26), με τον Σάκοτα να απαντά για το 30-26. Ο αρχηγός, ο οποίος βοηθούσε όπου χρειαζόταν την ομάδα, ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο, κάνοντας το 41-31 στο 19’, με τον ίδιο να πετυχαίνει τρίποντο και να κερδίζει το φάουλ λίγο πριν το ημίχρονο για το 45-34.
Με ένα σερί 4-0 ξεκίνησε το 3ο δεκάλεπτο, με τη Λούντβι να μειώσει 45-38. Ο Μαυροειδής έκανε το 47-38 με 2/2 βολές στο 22’, όμως ο Κότον με τρίποντο έγραψε το 47-41, αναγκάζοντας τον Ζντόβτς σε τάιμ άουτ. Ο Ντίξον στην επόμενη φάση υπέπεσε σε λάθος δίνοντας στον Κότον τη δυνατότητα να κάνει το 47-43, συνεχίζοντας το σερί της ομάδας του. Ο Κούλεϊ κέρδισε το καλάθι και φάουλ από τον Ελόνου στο 23’ για το 47-45, με τον Ντίξον να σταματάει το επιμέρους 2-11 της Λούντβι πετυχαίνοντας 1/2 βολές (48-45).Στο 25’ ο Ελόνου υπέπεσε στο 4ο ομαδικό φάουλ του, με τον Ζντόβτς να τον αποσύρει και τη Λούντβιγκσμπουργκ να περνάει μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ κάνοντας το 49-48. Η Λούντβιγκσμπουργκ συνέχισε να σκοράρει, με τον Σάκοτα να μειώσει το 26’ να γράφει το 50-52. Ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόσθεσε ακόμα δυο βολές για το 52-54, όμως οι Κρόφορντ και Κότον ανέβασαν ξανά τη διαφορά για το 58-52. Οι διαιτητές που έβαλαν το χεράκι τους για να εκνευρίσουν την ΑΕΚ, έδωσαν φάουλ και τεχνική ποινή στον Βασιλειάδη, με το σκορ να γίνεται 59-52 υπέρ της γερμανικής ομάδας. Σάκοτα και Μαυροειδής με βολές έκαναν το 55-59 στο 29’, σκορ του 3ου δεκαλέπτου.
Με δύο τριποντάρες του Ντούσαν Σάκοτα, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 61-61 στο 31’ και με καλή άμυνα κατάφερε να πάρει την επίθεση από τη Λούντβι, με τον Λαρεντζάκη να κερδίζει φάουλ για το 62-61 (1/2 βολές). Στο 34’ ο Μάρτινς έκανε το 63-61 για τη Λούντβι, με την Ένωση να κάνει παιδικά λάθη σε κρίσιμα σημεία. Ο Ντίξον με λέι απ μείωσε σε 64-66 και ο Μιλόσεβιτς κέρδισε καλάθι και φάουλ, βάζοντας ξανά τη Βασίλισσα μπροστά με 67-66. Ο Μίλαν στο 36’ κέρδισε νέο φάουλ για το 69-66 και ο Ούκιτς με τρίποντο στο 37’ έκανε το 72-68. Ο Μιλόσεβιτς ήταν ξανά πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο 38’, κερδίζοντας καλάθι και φάουλ για το 75-68, με τον Ντίξον στη συνέχεια να σημειώνει το 77-68. Ο Σάκοτα 34’’ πριν το τέλος κέρδισε παλικαρίσιο καλάθι και φάουλ κάνοντας το 80-70. Η Βασίλισσα πήρε τη μεγάλη πρόκριση και πλέον θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Άρη.
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-34, 55-59, 82-72
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 7 (4 ασίστ), Ελονού 5 (5 ριμπ.), Σάκοτα 27 (5 ριμπ.), Βασιλειάδης 4, Μιλόσεβιτς 11 (6 ριμπ.), Χαριτόπουλος, Ντίξον 8 (4 ασίστ), Λαρεντζάκης 9 (4 ριμπ.), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 11 (4 ριμπ.), Γουίλιαμς.
Λούντβιγκσμπουργκ (Πάτρικ): Χάμοντς 6, Κότον 20, ΜακΡέι 2, Μάρτιν 8, Κρόφορντ 11, Μπουν, Τίμαν 2, Τόπερτ 3, Λέζινγκ, Κούλεϊ 20.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement