13.11
06:40

Το πιο κομβικό σημείο

Το πιο κομβικό σημείο
Advertisement

Η ΑΕΚ έχει απογοητεύσει τις τελευταίες αγωνιστικές και δεν καταφέρνει να νικάει. Ο Μοράις προσπαθεί να φτιάξει την ομάδα όπως την θέλει και η διακοπή του πρωταθλήματος για την Εθνική ομάδα αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλεται να της κάνει καλό. Γράφει η Μαρία Τσίχλα.

Πριν από μερικούς μήνες εγώ ήμουν αυτή που έγραφα ότι η ομάδα μ᾽ αρέσει, ότι εφέτος διαθέτει βάθος πάγκου και πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα κατάφερναν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, η εικόνα που έχει η ΑΕΚ τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τη σεζόν που μας πέρασε.

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει ποιότητα. Ότι διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες που ως μονάδες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό όμως που δεν βλέπω είναι η σωστή συνεργασία μεταξύ τους και ο σωστός καταμερισμός θέσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι με το υπάρχον ρόστερ θα φτάναμε Νοέμβρη και θα ήμασταν πίσω από τον Ολυμπιακό εννέα βαθμούς. Σίγουρα, τίποτα δεν έχει τελειώσει και αυτό δεν το γράφω απλά για να το γράψω αλλά το πιστεύω. Παράλληλα, σίγουρα το come back δεν θα είναι εύκολο, γιατί για να καλυφθούν αυτοί οι εννέα βαθμοί θα πρέπει όχι μόνο η ΑΕΚ να μην χάσει άλλους βαθμούς, αλλά και ο Ολυμπιακός να κάνει κάποιες γκέλες.

Το διάστημα που διανύουμε είναι το σημαντικότερο για την ομάδα τη φετινή σεζόν. Η διακοπή για τις Εθνικές, αλλά και η αναβολή του πρωταθλήματος, όσο και αν διαρκέσει, δίνει την ευκαιρία στον Μοράις να δουλέψει με τους παίκτες του και να φτιάξει την ομάδα όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Στον τελευταία αγώνα με τον Ατρόμητο, μέχρι να έρθουν τα πάνω κάτω είδαμε ένα καλά στημένο σύνολο και για πρώτη φορά εφέτος οργανωμένο ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που πραγματικά με στεναχώρησε και με προβλημάτισε δεν ήταν η ισοπαλία, αλλά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει τον χαρακτήρα που χρειάζεται. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να κατακτήσει εφέτος το πρωτάθλημα να μην μπορεί να κρατήσει αποτελέσματα, να μην έχει ψυχολογία και να μην μπορεί να αντιδράσει, ειδικά μέσα στην έδρα της. Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτό το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί σε όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει ήδη ο Μοράις σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο και τη διαφορά στην βαθμολογία.

Η νοοτροπία λοιπόν είναι το πρώτο που θα πρέπει να διορθώσει ο Πορτογάλος εάν θέλει η ΑΕΚ να επανέλθει και σίγουρα αυτό είναι δυσκολότερο από το να καταφέρει να στήσει σωστά τους παίκτες του και να στρώσει τους παιχνίδι τους.

Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από έτοιμη. Οι παίκτες θα πρέπει να μπαίνουν σαν σκυλιά στον αγωνιστικό χώρο, να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να επιστρέψουν στις νίκες.

Μόνο έτσι θα κερδίσουν ξανά τον κόσμο τους και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, γιατί μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.

ΥΓ1: Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στα Σπάτα ήδη έχει ξεκινήσει να αλλάζει και αυτό είναι καλό. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν καλή χημεία με τον προπονητή τους και αυτό που απομένει είναι να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

ΥΓ2: Πως γίνεται το ΟΑΚΑ να μην γεμίζει πλέον στους αγώνες της Βασίλισσας; Πως γίνεται ο κόσμος να αφήνει μόνη της μια τέτοια ομάδα; Πραγματικά εάν κάποιο τμήμα φέτος μας χρειάζεται δίπλα του και αξίζει να βρισκόμαστε όλοι εκεί είναι η Βασίλισσα. Ας μην την ξανά αφήσουμε λοιπόν ποτέ μόνη της.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->