
Νέος σεισμός στην κεντρική Ιταλία άνω των Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Σεισμός μεγέθους άνω των 6 βαθμών έπληξε την κεντρική Ιταλία, κοντά στην Περούτζια ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής.
Ο σεισμός που έπληξε σήμερα στις 07:41 το πρωί την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Το USGS ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 68 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος του ήταν ήταν 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη.
“Άνοιξε η γη. Είναι μια καταστροφή!” δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Νόρτσα, Mauro Falcucci στο Rainews, επισημαίνοντας πως επικρατούν εικόνες πανικού με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους.
Η νέα σεισμική δόνηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σεισμών που έχει καταστρέψει την καρδιά της Ιταλίας, με τελευταίο εκείνον της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, ο οποίος ισοπέδωσε τα περισσότερα κτήρια.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ, που έπληξε την Ιταλία σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, με επίκεντρο το Αματρίτσε, όπου σχεδόν 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement