Συγκίνηση και δάκρυα, χαρά και ελπίδα, προσμονή και πίστη σκόρπισε το απόγευμα του Σαββάτου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου που τελέστηκε στη μοναδική ελληνορθόδοξη εκκλησία που έμεινε ανέπαφη από τη Μικρασιατική καταστροφή, με εντολή μάλιστα του ίδιου του Κεμάλ Ατατούρκ, στον Άγιο Βουκόλο.
Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ευάγγελο Ασλανίδη, ενώ στην εκκλησία μίλησαν μόνο οι Ιεράρχες με βασικό βεβαίως τον Βαρυομόμαιο οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ απηύθυνε χαιρετισμό μετά στο ξενοδοχείο όπου δεξιώθηκε τους καλεσμένους ο νέος Μητροπολίτης
“Η ματωμένη προκυμαία της Σμύρνης αποτελεί το ξεκίνημα της ιστορικής διαδρομής του συλλόγου μας” είπε χαρακτηριστικά ο Ασλανίδης.
Γυρνώντας στον Πατριάρχη, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι “όπως εσείς έχετε πει οι ιδέες δεν αποθνήσκουν ποτέ”.
Ο Βαγγέλης Ασλανίδης παρέδωσε το δώρο της ΑΕΚ στον Μητροπολίτη Σμύρνης που ειναι ο πρώτος μετα τον μάρτυρα Χρυσοστομο το 1922.
Τη συγκίνηση μάλιστα για τον χαιρετισμό του εξέφρασε στον πρόεδρο και ο Τέρενς Κουίκ που ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση.
Καταλήγοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε απο τον Ασλανίδη να μεταφέρει τις ευχές του και προσωπικά στον Δημήτρη Μελισσανιδη.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement