08.6
12:12

Πρόστιμο για την ανακοίνωση στην ΠΑΕ

AEK1924.gr team
Πρόστιμο για την ανακοίνωση στην ΠΑΕ
Advertisement

H Επιτροπή Εφέσεων τιμώρησε με πρόστιμο 20.000 ευρώ την ΠΑΕ ΑΕΚ και της έδωσε προθεσμία τριών ημερών ώστε να ανακαλέσει, για ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου 2015, αλλιώς το πρόστιμο θα διπλασιαστεί.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε απαλλαχθεί για την ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου του 2015, ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να την τιμωρήσει με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, της δόθηκε η προθεσμία τριών ημερών ώστε να ανακαλέσει, αλλιώς το πρόστιμο θα διπλασιαστεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Δέχεται τυπικά την υπ’ αριθ. πρωτ.  11651/6-4-2016 έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ’ αριθ. 115/4-4-2016 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και απορρίπτει αυτή κατ’ ουσίαν.

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την από 12/01/2016 έφεση του αρμοδίου για την άσκηση εφέσεων κατ΄ άρθρον 35 παρ.3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, κατά της υπ’ αριθμ. 3/2015 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο., με την οποία απαλλάχθηκε η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ των αποδιδομένων σε αυτή πειθαρχικών παραβάσεων. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει κατ’ ουσίαν την υπόθεση. Κρίνει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέπεσε στις 21 Αυγούστου 2015 στην πειθαρχική παράβαση των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει σε αυτή χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Διατάζει την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ να προβεί εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση σε αυτή από τη διοργανώτρια αρχή, της παρούσας απόφασης, στην ανάκληση της από 21 Αυγούστου 2015 ανακοίνωσής της, την οποία ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο, με ανακλητική δήλωση που θα έχει την ακόλουθη διατύπωση και θα αναρτηθεί στο ίδιο διαδικτυακό τόπο: «Ανακαλούμε κατόπιν έκδοσης της με αριθμό 57/2016 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, την από 21 Αυγούστου 2015 ανακοίνωσή μας». Η ανάκληση θα αποδειχθεί με την προσκομιδή στη διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) των κατά την κρίση της τελευταίας αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων ενώ σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της ανάκλησης εντός της ταχθείσας προθεσμίας, η ελεγχόμενη ΠΑΕ θα κληθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΚ της ΕΠΟ σε απολογία από την αρμόδια Επιτροπή για την επιβολή της ποινής που προβλέπεται στην περ. α της παραγ. 1 της διάταξης αυτής”.

Θυμηθείτε την ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του”.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->