Αρχικά, ο τεχνικός του Άρη δήλωσε: «Εγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Τους συγχαίρω όλους. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Είναι σημαντικό ότι είμαστε ξανά στην τετράδα. Αυτό είναι μία επιβεβαίωση των προσπαθειών συνολικά. Σημαίνει καθιέρωση και προοπτική. Τα ματς ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Υπάρχει κίνητρο.
Είχαμε μια έντονη σειρά, με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά μας έχει κοστίσει στην κούραση και αυτό πρέπει να διαχειριστούμε. Ξέρουμε τα όπλα μας. Η ομάδα είναι η ίδια από την αρχή και είναι πλεονέκτημα για μας. Να ισοσκελίσουμε τα προβλήματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εύχομαι ήρεμα ματς, ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει τα παιχνίδια».
Για τον Χάγκινς και τους τραυματίες, ο 47χρονος τεχνικός τόνισε: «Ο Χάγκινς πολύ δύσκολα θα παίξει στη σειρά. Δεν θα είναι στα δύο πρώτα ματς. Ο τραυματισμός απαιτεί 4-6 εβδομάδες. Μέρα με τη μέρα να δούμε αν και κατά πόσο θα συμμετέχει. Ο Ζάρας συμμετέχει κανονικά, ο Ξανθόπουλος είχε μάι ασθένεια, έχασε πέντε κιλά είναι εξαντλημένος, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα συμμετέχουν κανονικά και όχι όπως στο 5ο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα έχουν σημαντικό ρόλο».
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στην στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι για τον Αρη Σπρώχνει την ομάδα μας ψυχολογικά. Τα πλέι οφ και ειδικά το πρώτο ματς έχει ιδιαιτερότητα ψυχολογική και τα πράγματα μπορούν να εκτυλιχθούν. Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες. Έχουν παίξει τελικούς, έχουν εικόνες και αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις. Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής ξέρουν να το διαχειριστούν. Θα γίνει σκληρή μάχη, ο κόσμος θα είναι παρών και θα μας βοηθήσει».
Για το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την τρίτη θέση: «Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο. Είμαστε, όμως, κομμάτια της ευρωπαϊκής μπασκετικής κοινότητας κι έχουμε άποψη. Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση και είμαστε όλοι στη μέση. Η Ευρωλίγκα με συγκινεί. Διαφημίζει το μπάσκετ και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Το κατεστημένο με τα εγγυημένα συμβόλαια έρχεται σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα. Το “πρόβλημα” υπάρχει χρόνια. Η φωτιά τώρα άναψε, αλλά μακάρι να σβήσει και να μην υπάρξει πρόβλημα. Τα πλέι οφ πρέπει να αφορούν τον πρωταθλητή. Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, θα έλεγα πως είναι μία περιττή διαδικασία που έχει εμπορικούς λόγους που δεν περιφρονώ. Στην Ευρώπη μετά την 1η και την 2η φάση δεν υπάρχουν αγώνες για τις θέσεις 3-4. Συμφωνώ με τον Γιούρι (Ζντοβτς) πως η δουλειά μας είναι στο γήπεδο και πως αν δεν υπάρχουν κίνητρα, πρέπει να τα δημιουργήσουμε».
Τέλος, ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στις επιτυχίες την Ελλήνων προπονητών και στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι μεγάλη χαρά ότι δύο συνάδελφοί μας προπονητές ήταν στο φάιναλ φορ. Επίσης, είναι μεγάλη χαρά πως σχεδόν πάντα υπάρχει εκπροσώπηση από τον κλάδο μας. Είναι θέμα κουλτούρας για το πώς διαχειρίζεται το θέμα μιας βράβευσης ενός παίκτης ακόμα και από τον αντίπαλο. Μακάρι να συμβεί αυτό. Το μπάσκετ είναι κομμάτι της προόδου. Θέλουμε τα γήπεδα να είναι όμορφα και η δουλειά μας να γίνει λιγότερο τοξική. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όταν το περιβάλλον κινείται σε μία ήρεμη διαδικασία, όλα θα είναι καλύτερα.
Πιστεύω ότι η προσφορά του Διαμαντίδη είναι τεράστια. Πέρα από το τι βλέπει ο φίλαθλος, ο Διαμαντίδης αφήνει πίσω του ένα άλλο πρότυπο παίκτη από αυτό που είχε καθιερώσει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Ο Διαμαντίδης κυρίως κι άλλα παιδιά έχουν μετατοπίσει τον φίλαθλο. Οι δουλειές του δεν αποτυπώνονται στο φύλλο της στατιστικής. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έχει προσφέρει ο Διαμαντίδης στο ελληνικό μπάσκετ σαν διαφορετικό πρότυπο και στυλ. Είναι μεγάλη τιμή. Αφήνει πίσω του πολύ μεγάλο έργο για τους παίκτες και τους προπονητές».