13.4
15:35

Σόιμπλε: Ξέρω τι συμφωνήσαμε πέρσι το καλοκαίρι

AEK1924.gr team
Σόιμπλε: Ξέρω τι συμφωνήσαμε πέρσι το καλοκαίρι
Advertisement

Υπάρχει μόνο μια λύση, αυτή που συμφωνήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση

«Υπάρχει μόνο μία λύση και είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήταν εφικτή μια πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, ενώ, σε ό,τι αφορά την κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή από την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι «καθένας που συμμετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα, αν αυτό είναι επιδέξιο ή όχι», προσθέτοντας πως στο τέλος πρέπει να υπάρξει μια «σωστά ολοκληρωμένη αξιολόγηση».

«Κάναμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, αυτή έχει καταγραφεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος, και εκεί έχει καταγραφεί ότι πρέπει να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αυτή “τρέχει” αυτή τη στιγμή, πρέπει να ολοκληρωθεί και θα τηρήσουμε αυστηρά αυτή τη διαδικασία, και κατά τα άλλα δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν σχετικά», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και, αναφερόμενος στην αναστολή των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο για «σύγχυση»: «Υπήρξε χθες κάποια σύγχυση. Πρέπει να επισημάνουμε και πάλι ότι οι συνομιλίες της Ελλάδας με την τρόικα βεβαίως δεν σταμάτησαν, αλλά διεκόπησαν. Ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές θα το αξιοποιήσουν αυτό, τώρα, για να συνεχίσουν να εργάζονται στο παρασκήνιο για λύση. Οι υπουργοί θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον. Στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ θα υπάρξει σίγουρα κάποια συνάντηση, σε οποιοδήποτε σχήμα και αν γίνει αυτή, ισχύει όμως αυτό που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».

Κληθείς να απαντήσει αν η κατάθεση νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί «μονομερής ενέργεια», ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει τέτοια αξιολόγηση, αλλά τόνισε: «Ο καθένας που συμμετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα, αν αυτό είναι επιδέξιο ή όχι – δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Θέλω μόνο, πολύ φιλικά, να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν συμφωνίες, είναι ξεκάθαρες και ότι δεν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε αξιολόγηση προγράμματος με την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η μία ή η άλλη κίνηση δεν έρχεται εντελώς ως έκπληξη -γνωριζόμαστε ήδη καιρό. Αλλά όλα αυτά δεν βοηθούν. Στο τέλος είναι απαραίτητη μια σωστά ολοκληρωμένη αξιολόγηση προγράμματος και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει τώρα να εργαστούμε».

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->