09.3
09:05

Παντελής Παντελίδης: Άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον έκλεψε τα 200.000 ευρώ;

AEK1924.gr team
Παντελής Παντελίδης: Άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον έκλεψε τα 200.000 ευρώ;
Advertisement

Νέες διαστάσεις στο θρίλερ της αρπαγής 200.000 ευρώ από την ηλεκτρονική θυρίδα του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη και ειδικότερα από τον λογαριασμό του στο YouTube δίνει ο γνωστός χάκερ «Kondor», που κατά το παρελθόν προκαλούσε (επί μία δεκαετία) πονοκέφαλο στις Αρχές με τις παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητές του.

Ο Θεοφάνης Κασίμης αποκλείει το ενδεχόμενο άγνωστοι να χάκαραν τον προσωπικό λογαριασμό του άτυχου τραγουδιστή στο YouTube!

Ο ίδιος, έχοντας περάσει πλέον στην αντίπερα όχθη, επιχειρεί να λύσει το μυστήριο με την παραβίαση των λογαριασμών του Παντελή Παντελίδη, όπως περιγράφεται και στη μήνυση κατ’ αγνώστων που έχει υποβάλει η οικογένεια.

Με την ιδιότητα, λοιπόν, του… ειδικού σε ό,τι αφορά το hacking στο διαδίκτυο, ο κ. Κασίμης εκτιμά μιλώντας στην «Espresso» ότι είναι αδύνατο να μπόρεσε κάποιος να έσπασε τον λογαριασμό του YouTube και να απέσπασε τα χρήματα από τις διαφημίσεις: «Είναι σαν να λέμε ότι κατάφερε κάποιος να χακάρει την ίδια την Google (αφού το YouTube της ανήκει), πράγμα αδιανόητο!».

Το fishing

«Εφόσον, ωστόσο, τα 200.000 ευρώ έκαναν φτερά, η δική μου εξήγηση είναι ότι αυτός που τα πήρε γνώριζε τον τραγουδιστή πάρα πολύ καλά, ώστε ο τραγουδιστής να του είχε εκμυστηρευτεί τους προσωπικούς του κωδικούς».

Σύμφωνα με τον κ Κασίμη, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς απέκλεισε μία μία όλες τις πιθανότητες παράνομης εισβολής και αρπαγής κωδικών. «Η βασική μέθοδος ονομάζεται fishing. Είναι η περίπτωση που κάποιος στέλνει ένα μήνυμα με το οποίο σου ζητάει να γράψεις τα προσωπικά σου δεδομένα και τους κωδικούς και εσύ το κάνεις, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κακοπροαίρετο να τα χρησιμοποιήσει μετά. Στην προκειμένη περίπτωση, αποκλείεται ο τραγουδιστής να απάντησε σε μήνυμα μετά θάνατον ή να συμπλήρωσε τους κωδικούς του. Η δεύτερη περίπτωση είναι κάποιος να τους… μάντεψε, πιθανότητα εξωφρενικά απειροελάχιστη! Ακόμα και αυτό να είχε συμβεί, ωστόσο, η Google διαθέτει επίπεδο ασφάλειας δευτέρου βαθμού. Δηλαδή, χρειάζεται επιπλέον επιβεβαίωση μέσω του κινητού του χρήστη ότι εκείνος ο οποίος επιχειρεί να μπει στον λογαριασμό του στο YouTube είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Μία πράξη που επίσης δυσκολεύει ιδιαίτερα την πρόσβαση», περιγράφει ο κ. Κασίμης.

πηγή: Espresso

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->