
Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ο λαός της ΑΕΚ έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ από τις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς όπου η Ένωση μπορεί να ηττήθηκε, αλλά πρόσθεσε στην ιστορία της μια λαμπερή ευρωπαϊκή βραδιά.
Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Μετά την πρόκριση επί της Λεβερκούζεν, η Ένωση κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα για τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ο κόσμος της ομάδας φρόντισε από πολύ νωρίς να… εξαφανίσει τα εισιτήρια του παιχνιδιού.
Μπορεί η Μπαρτσελόνα εκείνης της εποχής να μην είναι το «μεγαθήριο» που είναι τώρα, αλλά διέθετε ποιοτικούς παίκτες όπως ο τωρινός προπονητής της Λουίς Ενρίκε, καθώς και οι Γκουαρδιόλα, Κλάιφερτ, Ριβάλντο κ.ά. ενώ στον πάγκο βρισκόταν ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ.
Ο λαός του Δικεφάλου είχε ετοιμάσει ιδιαίτερη υποδοχή στους Κιτρινόμαυρους με βεγγαλικά και χαρτάκια δημιουργώντας μια… εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ατμόσφαιρα που σίγουρα θα θυμούνται οι Ισπανοί.
Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 1-0 χάρις σε γκολ του Λουίς Ενρίκε στο 41’, με την Ένωση να εμφανίζεται περισσότερο «μαγκωμένη» απ’ ότι θα έπρεπε.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης, Δέλλας, Κωστένογλου, Κασάπης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Πετκόφ, Τσιάρτας (57’ Ρουίς) Μαλαδένης, Νικολαΐδης (77’ Κωνσταντινίδης).