09.12
08:16

Ένα μεγάλο διπλό για έναν ιστορικό τίτλο

AEK1924.gr team
Ένα μεγάλο διπλό για έναν ιστορικό τίτλο

Τη σεζόν 1962-63 η ΑΕΚ κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο Α’ Εθνικής, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να πάρει σημαντικές νίκες σαν και το διπλό επί του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν 53 χρόνια.

Μπορεί η Τούμπα εκείνη την εποχή να μην ήταν η έδρα που «τρόμαζε» τους αντιπάλους, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έπαυε να είναι μια δυνατή ομάδα που πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Ένωση επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-0 στη Θεσσαλονίκη, μία νίκη που στη συνέχεια αναδείχθηκε πολύτιμη για την ομάδα του Γένε Τσάκναντι.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε ο 20χρονος Μίμης Παπαϊωάννου στο 20’ με κεφαλιά, ενώ το 2-0 έκανε ο Σταματιάδης στο 34’. Το τελικό 3-0 έγινε από τον Νεστορίδη στο 82ο λεπτό δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη νίκη της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Δούκας, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Ιμπραήμ, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement