21.11
14:50

Ειδομένη: 3.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 1.300 οι εγκλωβισμένοι

AEK1924.gr team
Ειδομένη: 3.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 1.300 οι εγκλωβισμένοι
Advertisement

Σε 3.000 ανέρχονται όσοι παραμένουν στον καταυλισμό στην Ειδομένη, σε 1.300 δεν επιτρέπουν οι αρχές της ΠΓΔΜ τη διέλευση

Σε 1.500 ανέρχονται τα άτομα στα οποία από το πρωί του Σαββάτου (21/11) οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επιτρέψει να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Στον καταυλισμό, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στην ουδέτερη ζώνη και τον οποίο από το πρωί επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός για μεταναστευτικά θέματα, Γιάννης Μουζάλας, παραμένουν περίπου 3.000 άτομα.

Από αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 1.300 δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν, στα οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν τη διέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκεί από την Πέμπτη, που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τη γείτονα χώρα.

Από τότε περίπου 200 από αυτούς πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->