Ο Παναθηναϊκός, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπεργκ και Καρέλη, “απέδρασε” με το διπλό από το Περιστέρι, επικρατώντας με 2-1 του Ατρόμητου. Ο Ναπολεόνι είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 51′, ενώ είχε και δοκάρι επτά λεπτά αργότερα.
Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο, όμως τα σουτ των Λουντ και Νίνη δεν ανησύχησαν τον Γκορμπούνοφ. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος, με τον Τραϊανό Δέλλα, πλέον, στον πάγκο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους ταχύτατους Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος, μετά τον ερχομό του Δέλλα, βγήκε από τη ναφθαλίνη κι έδειξε δραστήριος, χωρίς όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λουκ Στιλ.
Η έλλειψη ρυθμού κι οι ελάχιστες καλές στιγμές δημιούργησαν εκνευρισμό στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 29′, οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται -σωστά- για λάθος υπόδειξη οφσάιντ, σε φάση που ο Μπεργκ έβγαινε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ. Οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου έλαβαν χώρα στο τελευταίο 5λεπτο.
Στο 42′, ο Μεχντί Αμπέντ, ύστερα από συνεργασία με τον Νίκο Καρέλη, βρέθηκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ, αλλά ο Λευκορώσος αποσόβησε τον κίνδυνο με εντυπωσιακή επέμβαση. Ένα λεπτό αργότερα ο Στιλ μιμήθηκε τον… γκολκίπερ του Ατρόμητου κι αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Ναπολεόνι.
Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Αμπέντ έκανε λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ναπολεόνι και με ωραία κίνηση και πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 51′. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ιταλός επιθετικός παραλίγο να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, “τραντάζοντας” το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.
Οι “πράσινοι” πίεσαν για το γκολ κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 60′, όταν ο Μπεργκ βρήκε με τακουνάκι(!) τον Καρέλη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος έστειλε, με τα πόδια, την μπάλα σε κόρνερ. Στο 71′ οι Περιστεριώτες έφθασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Γοδόι, δεν κατάφερε, από πλεονεκτική θέση, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. Η χαμένη ευκαιρία κόστισε στους γηπεδούχους, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Καρέλης με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, ύστερα από ασίστ του Μπεργκ, έφερε το ματς στα ίσα.
Οι παίκτες του Στιβ Ρούτερ πίεσαν για την ολική ανατροπή κι είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει “καρπούς” στο 85ο λεπτό. Ο Καρέλης με τον Μπέργκ αντάλλαξαν ρόλους. Ο Σουηδός από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-1 για το “τριφύλλι”, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (77′ Μπάλλας), Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (84′ Μ. Στόιτσεφ), Πίτου, Μπρίτο (66′ Λημνιός), Ναπολεόνι.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Βέμερ, Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (60′ Ατζαγκούν), Λουντ (86′ Νάνο), Νίνης (67′ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ.
Πηγή: contra.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement