Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών
Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.
Ο Σόιμπλε απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
«Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο – δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.
«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά που μάθαμε από την τελευταία κρίση» είπε ο Σόιμπλε στην ένωση Atlantik-Bruecke στο Βερολίνο, που έχει ως στόχο της την προώθηση της φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement