Η Μαρία Τσίχλα γράφει για την αποχώρηση του Άκη Ζήκου από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, καθώς και το έργο του τα δύο χρόνια που βρέθηκε στο πλευρό των πιτσιρικάδων στην δυσκολότερη στιγμή της Ένωσης.
Αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και τίμησε τη φανέλα με τον Δικέφαλο, ενώ πριν δύο χρόνια κλήθηκε να την υπηρετήσει από ένα εντελώς διαφορετικό πόστο, μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλο τον σύλλογο.
Ο Ζήκος, μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφεραν να χτίσουν από την αρχή τις… διαλυμένες Ακαδημίες του Δικεφάλου, οι οποίες πλέον λειτουργούν υπό επαγγελματικά πρότυπα.
Τμήματα χωρίς βάση, χωρίς οργάνωση, με πολλούς ποδοσφαιριστές που χανόταν στο… πλήθος, κατάφεραν αλλάξουν ριζικά και πλέον η ΑΕΚ είναι έτοιμη να παρουσιαστεί και να σταθεί στο ύψος της ανάμεσα στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Η αλήθεια είναι ότι ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του και η απόφασή του να… απορρίπτει τη δημοσιότητα έκανε πολλούς να τον δουν με… στραβό μάτι, ωστόσο αυτό μόνο καλό έκανε στην ομάδα, καθώς με τον ίδιο τρόπο αντιδρούσαν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές, στοχεύοντας μόνο στο να γίνονται καλύτεροι.
Το τι έγινε ή δεν έγινε στα Σπάτα και το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που τον έκανε να αποχωρήσει από την ομάδα το ξέρει μόνο ο ίδιος και είναι δική του απόφαση το αν θα τον αποκαλύψει ή όχι.
Ο Ζήκος με την… αντρίκια ανακοίνωσή του θίγει ένα θέμα πολύ σημαντικό. Πόσοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τις Ακαδημίες της ΑΕΚ; Πόσοι γνωρίζουν ποιος προπονητής έχει κάθε τμήμα; Ποιος έχει δει από κοντά αρκετούς αγώνες ώστε να μπορεί να κρίνει; Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλευρό των Υποδομών είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και όμως άπαντες είναι σε θέση να αναλύουν καταστάσεις, γεγονότα και ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν.
Όποιος είχε μάτια και έβλεπε τις Ακαδημίες του τότε και τις Ακαδημίες του τώρα καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και αν η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ψηλά και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να έχει σε διοικητικά πόστα ανθρώπους όπως τον Ζήκο. Ανθρώπους που ξέρουν να ηρεμούν και να κάνουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να κρατάνε χαμηλά των μπάλα.
ΥΓ: Επειδή υπάρχουν πολλοί κακοπροέρετοι που θα σπεύσουν να κατηγορήσουν το κείμενο και να πουν ότι… αβαντάρω τον Ζήκο έχω να σας πω ότι τα χρόνια που βρέθηκε στις Ακαδημίες μου έκανε τη ζωή… δύσκολη. Παρόλα αυτά ο σεβασμός μου σε αυτόν και αυτά που με τον τρόπο του ζητούσε από τους δημοσιογράφους είναι απολύτως σεβαστά. Ήταν προσηλωμένος στη δουλειά του και γνώριζε ότι η αναγνωρίσει δεν θα έρθει μέσα από την δημοσιότητα, αλλά από την απόδοση των τμημάτων εντός αγωνιστικού χώρου.
ΥΓ1: Μήπως ο λόγος για το οποίο αποχώρησε ήταν η αφορμή μιας κατάστασης που τον ενοχλούσε και ήθελε να αποφύγει; Μόνο αυτός το γνωρίζει και μακάρι κάποια στιγμή να θελήσει να αποκαλύψει την πραγματική αιτία.
ΥΓ2: Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνει, γιατί πραγματικά ο χώρος του ποδοσφαίρου χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement