09.8
06:25

Με 4-2-3-1 και επιθετικό ποδόσφαιρο

AEK1924.gr team
Με 4-2-3-1 και επιθετικό ποδόσφαιρο

Όσο και αν ο Δέλλας δουλεύει στο 4-3-3, η ΑΕΚ αποδίδει καλύτερα με το γνωστό πλέον από τα προηγούμενα χρόνια 4-2-3-1, πιέζοντας και κλείνοντας ψηλά τους αντιπάλους της.

Με τους Γιόχανσον και Σιμόες να εμφανίζονται από… χρόνια συμπαίκτες και τον Βάργκας να συνδέει συνεχώς την άμυνα με την επίθεση, η Ένωση έδειξε και χθες ότι το σύστημα με το οποίο στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο είναι το 4-2-3-1.

Με την άμυνά της να λειτουργεί ρολόι και τα δύο… μηχανάκια Γιόχανσον και Σιμόες να συνεργάζονται άψογα, η ΑΕΚ κατάφερνε να βγαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίθεση, έχοντας  ως συνδετικό κρίκο τον Βάργκας, που μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σχετικά με την επίθεση οι Τζεμπούρ, Αραβίδης και Πλατέλλας πίεζαν συνεχώς ψηλά και δεν άφηναν πολλά περιθώρια στη Σεβίλλη, κυνηγώντας μέχρι το τέλος όλες τις φάσεις.

Το 4-2-3-1 συνεχίζει να αποδίδει καλύτερα και φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο ο Δέλλας θέλει να αγωνίζονται οι παίκτες του.

Βέβαια, ο Κολοσσός δουλεύει ακόμα πάνω στο 4-3-3, καθώς θέλει οι ποδοσφαιριστές του να μπορέσουν να αποδώσουν το ίδιο και με αυτό το σύστημα, καθώς είναι πολύ πιθανό να τους χρειαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Πηγή φώτο: aekfc.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement