09.8
20:55

Θ. Αντετοκούνμπο: «Το μεγάλο μου στοίχημα… »

AEK1924.gr team
Θ. Αντετοκούνμπο: «Το μεγάλο μου στοίχημα… »
Advertisement

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπέγραψε διετές μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Νιου Γιορκ Νικς κι εμφανίστηκε προσγειωμένος αλλά και αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της καριέρας του.

«Επαιξα έναν χρόνο στην θυγατρική ομάδα, έπαιξα στο Summer League και μου πρόσφεραν ένα συμβόλαιο. Είναι κάτι που δούλευα πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω διακοπές. Τόσο καιρό έκανα προπόνηση», είπε αρχικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην ΕΡΑ Σπορ, ενώ στη συνέχει μίλησε για:

…τον Φιλ Τζάκσον: «Είναι σαν σεμινάριο. Κάθεσαι και τον ακούς να λέει ιστορίες. Είναι απίστευτος».

…το αν αυτά τα δύο χρόνια είχε αγωνία: «Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει κάθε μέρα. Δουλέυεις».

…τους γονείς του: «Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για εμάς».

…τον Κώστα και τον Αλέξη Αντετοκούνμπο που ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν με τον αδελφό του, Γιάννη: «Σίγουρα είναι όνειρο, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε είναι η δουλειά».

…τις αλλαγές στη ζωή του: «Εχει αλλάξει πάρα πολύ η ζωή, Ευχαριστώ τον Θεό, γιατί ζούμε κάποια πράγματα που δεν τα είχαμε ονειρευτεί. Δεν μπορείς να το χεριστείς κάπως. Μόνο να δουλεύεις. Αν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, πρέπει μόνο να παίζεις μπάσκετ. Ως αθλητής είσαι παράδειγμα».

…τον αδελφό του, Γιάννη: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτόν. Τον στηρίζουμε κάθε ημέρα. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο».

…το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Είναι όλα. Πρέπει να τα βελτιώνεις όλα, για να γίνεσαι κάθε χρόνο και καλύτερος. Αν ήσουν ήδη έτοιμος, θα ήσουν ο Λεμπρόν Τζέιμς. Βήμα-βήμα πρέπει να πηγαίνεις για να βλετιώνεσαι. Το μεγάλο μου στοίχημα είναι τώρα. Πρέπει να γίνω καλύτερος παίκτης την επόμενη χρονιά».

…τα δύο χρόνια που πέρασε στο NBDL: «Εκανα μια προσπάθεια παίζοντας δύο χρόνια στην D-League. Φέτος σκεφτόμουν ποιο είναι το επόμενο βήμα. Κατάλαβα πως ήμουν ο μόνος παίκτης στη λίγκα που δεν μπορούσε να με καλεσει άλλη ομάδα. Κατάλαβα πως αθλητικά και με σκληρή δουλειά πως μπορώ να παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα. Βλέποντας και τον αδελφό μου να διαπρέπει, σκέφτηκα πως μπορώ να παίξω».

…αν είχε κάποιον παίκτη που του άρεσε να παρακολουθεί, όταν ήταν μικρός: «Στο ΝΒΑ ήταν ο ΛεΜπρόν. Δεν μπορούσα να δω πολύ ΝΒΑ, γιατί έπρεπε να πληρώνεις συνδρομητική. Εβλεπα τον Παπαπαλουκά και τα ψηλά γκαρντ πως παίζουν. Στη συνέχεια έβλεπα παίκτες όπως ο Ιγκουοντάλα και ο Γκριν».

…το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα στο ΝΒΑ: «Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα».

…το αν θέλει να παίξει στην Εθνική: «Εννοείται. Να είμαστε καλά και υγιείς…»

…το All Star: «Είναι η γιορτή του μπάσκετ. Είναι κάτι το απίστευτο. Ολοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και κανείς δεν το θεώρησε αγγαρεία. Οι παίκτες κάνουν το καλύτερο για την λίγκα. Είναι σαν να μαζευτούν όλοι οι παίκτες της Α1 και να κάνουν το καλύτερο για τον ΕΣΑΚΕ».

… το ταξίδι του στην Αφρική: «Ηταν η πρώτη φορά που πήγα. Δεν είχαμε πάει ποτέ».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->