Νέα προσπάθεια γίνεται από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος προσφέρει νέα πρόταση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και την άρση τoυ αδιεξόδου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με τουλάχιστον μία αλλαγή, πιθανώς για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Στόχος είναι να υπάρξει υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σκοπός της νέας προσφοράς των Βρυξελλών είναι να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroupσήμερα Τρίτη, πριν από τα μεσάνυχτα (οπότε και λήγει το ελληνικό πρόγραμμα), ώστε να υιοθετήσει μία ανακοίνωση που θα κάνει αναφορά στο χρέος και πιο συγκεκριμένα ότι η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015, σε συνεργασία με τον ESM.
To Eurogroup θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ή με κάποιο ισοδύναμη ρύθμιση του Ευρωπαϊκού ΜηχανισμούΣταθερότητας.
Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν, βέβαια, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Ελλάδας με τους θεσμούς…
Πηγή: newpost.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement