12.5
18:53

Οι εξελίξεις στην ελληνική μπύρα

AEK1924.gr team
Οι εξελίξεις στην ελληνική μπύρα

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, γίνονται σπουδαία πράγματα για την ζυθοποιία της.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα της μπύρας και η ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλο και περισσότερου κόσμου. Πολλοί καταναλωτές δοκιμάζουν νέες ετικέτες μπύρας, διαφορετικές από ότι είχε συνηθίσει μέχρι και πριν από 5-6 χρόνια. Το μαζικό «ντου» των μικροζυθοποιών, δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητες ακόμα και τις μεγαλύτερες εταιρείες μπύρας.

Πολλές όμως από αυτές αντιμετωπίζονται στα ίσα, από ελληνικές ετικέτες. Υπάρχουν περισσότερες από 15 μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, ενώ το 1997 είχαμε μόλις μια! Οι μικροζυθοποιίες αυτές, έχουν να παλέψουν με την γραφειοκρατία, τον ανταγωνισμό και βέβαια με την έλλειψη ενημέρωσης και νομοθετικού πλαισίου. Μια ορθή κίνηση για να στηριχτεί η προσπάθεια αυτών είναι η απόφαση τους για την σύσταση Ένωσης Μικρών Παραγωγών Ζύθου. Μετά την Ένωση Ζυθοποιών Ελλάδας ετοιμάζεται και η αντίστοιχη για τα μικρότερα ζυθοποιία, μια κίνηση που ίσως να έχει αργήσει, αν και στο παρελθόν έχει ξεκινήσει αντίστοιχες προσπάθειες. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, η οποία εφόσον λειτουργήσει οργανωμένα θα συντελέσει στην ανοδική πορεία της μικροζυθοποιίας και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο αφορά τις μπύρες μικροζυθοποιίας.

Περισσότερα στο huffingtonpost.gr

 

Πολλές όμως από αυτές αντιμετωπίζονται στα ίσα, από ελληνικές ετικέτες. Υπάρχουν περισσότερες από 15 μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, ενώ το 1997 είχαμε μόλις μια! Οι μικροζυθοποιίες αυτές, έχουν να παλέψουν με την γραφειοκρατία, τον ανταγωνισμό και βέβαια με την έλλειψη ενημέρωσης και νομοθετικού πλαισίου. Μια ορθή κίνηση για να στηριχτεί η προσπάθεια αυτών είναι η απόφαση τους για την σύσταση Ένωσης Μικρών Παραγωγών Ζύθου. Μετά την Ένωση Ζυθοποιών Ελλάδας ετοιμάζεται και η αντίστοιχη για τα μικρότερα ζυθοποιία, μια κίνηση που ίσως να έχει αργήσει, αν και στο παρελθόν έχει ξεκινήσει αντίστοιχες προσπάθειες. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, η οποία εφόσον λειτουργήσει οργανωμένα θα συντελέσει στην ανοδική πορεία της μικροζυθοποιίας και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο αφορά τις μπύρες μικροζυθοποιίας.
Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->