14.4
20:20

Ανοίγει ο δρόμος για το επίδομα των 176€ σε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους

AEK1924.gr team
Advertisement

Τι αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά για την υπόθεση εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σχετικά με την καταβολή επιδόματος

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες προσφυγές και αποφάσεις και για άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Η aftodioikisi.gr αποκαλύπτει την από 19 Φεβρουαρίου 2015 απόφαση του Δικαστηρίου με βάση την οποίο οι 75 εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν προχώρησαν  στην κατάσχεση του ποσού των 526.505,69 ευρώ από τις καταθέσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην Τράπεζα Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν υποθέσεις και άλλων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες εξετάζονται κατά ομάδες αντίστοιχου μεγέθους.

Υπενθυμίζεται ότι τo συγκεκριμένο επίδομα καταβαλλόταν μεταξύ 2002 και 2006 σε δημοσίους υπαλλήλους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου δήμου ωστόσο δεν το είχαν λάβει μέχρι την πρόσφατη δικαστική ετυμηγορία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του δήμου, πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους, όχι μόνο εργαζόμενους σε ΟΤΑ, αλλά και γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα.

Στην απόφαση του δικαστηρίου η δημοτική αρχή αντέδρασε με έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να παραχωρήσει ολόκληρο το ποσό σε μία δόση και πρότεινε να πληρωθεί το επίδομα σταδιακά. Η έφεση ωστόσο απορρίφθηκε και η κατάσχεση του ποσού πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου.

Παρότι η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι το κατασχεθέν ποσό ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δήμου και δεν προοριζόταν για την εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κώστας Τσεφαλάς, δηλώνει στο aftodioikisi.gr το αντίθετο.

O κ. Τσεφαλάς υποστηρίζει ότι το ποσό προερχόταν από τις εισφορές των πολιτών και ήταν ακατάσχετο, ενώ προοριζόταν για ειδικό σκοπό και συγκεκριμένα για έργα υποδομών στον Ελαιώνα. Ο δήμος έχει ασκήσει νέα έφεση στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->