Πολιτικές πρωτοβουλίες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Διαβάστε τη δήλωσή του
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτικές πρωτοβουλίες που να σέβονται και τη δημοκρατία και τις συνθήκες ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να πάμε προς την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο Πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ.
Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα είναι επίσης παρών στη συνάντηση.
Για μια «ρεαλιστική συμφωνία» με σκοπό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης συζήτησαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement