09.3
21:32

Πλατανιάς – Λεβαδειακός 1-3

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Άλαν Πουλίδο συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του στα ελληνικά γήπεδα, καθώς ο Λεβαδειακός επικράτησε 3-1 του Πλατανιά στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στη μάχη για την παραμονή.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος προτίμησε τον Γιώργο Γιακουμάκη αντί του Νταβίντ Τόρες, ενώ ο Άκης Μάντζιος έκανε την έκπληξη, αφήνοντας στον πάγκο τους Θοδωρή Τριποτσέρη (βασικά στόπερ ήταν οι Σαβιέ Τομάς, Ηλίας Κώτσιος) και Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στον Λεβαδειακό, ο οποίος μάλιστα είχε κι ένα ακυρωθέν γκολ με τον Γιακουμάκη (σωστή η απόφαση λόγω οφσάιντ), εν συνεχεία ο Πλατανιάς άγγιξε την παραβίαση της αντίπαλης εστίας με εξ επαφής προσπάθεια του Χάιμε Γκαβιλάν (12′) και μέχρι το 35′ δεν υπήρχε αξιόλογη επιθετική δράση από τις δύο ομάδες, δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μάντζιος υποδείχθηκε ουκ ολίγες φορές σε θέση οφσάιντ.

Μία ατομική προσπάθεια του πιο δραστήριου παίκτη των γηπεδούχων (Γκαβιλάν) στο 36ο λεπτό έσπασε τη μονοτονία, προτού ο σύλλογος της Βοιωτίας ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Τομάς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πελέ (η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία στο σώμα του Κεβίν Ολιμπά και τέλος στα δίχτυα).

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την υψηλή απόδοση του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος μία ημέρα μετά τα 24α γενέθλιά του, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ και βοήθησε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία του Λεβαδειακού.

Ο Πλατανιάς ισοφάρισε με το ίδιο νόμισμα: εκτέλεση κόρνερ του Γκαβιλάν, κεφαλιά του Αμπντούλ Αζίζ Τετέ στο 52′, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Πουλίδο “άδειασε” ωραία τον Χουάν Αγκιλέρα και τον Μπερνάρ Ιτούα, προτού εξαπολύσει ένα σουτ που ξανάδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χριστόπουλος πέρασε τον Αγκιλέρα στα χαφ κι έβαλε το νεοεισελθόντα Γιαγιά Μπανανά στα στόπερ, ενώ αντικατέστησε τον Λούκα Μιλούνοβιτς με τον Ζιλβάν.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι γηπεδούχοι μετέφεραν την μπάλα στην περιοχή του Μιχάλη Σηφάκη (κυρίως με σέντρες), ωστόσο με εξαίρεση μία καρφωτή κεφαλιά του Τόρες στο 74ο λεπτό δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Η ομάδα που έμελλε να (ξανα)σκοράρει ήταν ο Λεβαδειακός, καθώς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων… όλος ο Πλατανιάς βρισκόταν μπροστά, το λάθος δεν αποφεύχθηκε, ο Γιώργος Κατίδης έδωσε στον Μάντζιο κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Πελέ. Δεν χρίστηκε σκόρερ, αλλά δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ του Λεβαδειακού.

Αδύναμος κρίκος

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πλατανιά. Χουάν Αγκιλέρα (για 60 λεπτά) και Μπερνάρ Ιτούα δεν αντέδρασαν σωστά στη φάση του δεύτερου γκολ, ενώ αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες από τη μεσοεπιθετική γραμμή του Λεβαδειακού.

Σχόλιο

Η δεύτερη εκτός έδρας επικράτηση εν έτει 2015 και πρώτη αν εξαιρεθεί το ματς με την Νίκη Βόλου ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Λεβαδειακό, καθώς έπιασε τον Εργοτέλη στη 15η θέση και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τον Πλατανιά. Παράλληλα, η ομάδα της Βοιωτίας νίκησε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τις 18 Ιανουαρίου (μεσολάβησαν έξι ματς) και πρώτη επί των ημερών του Άκη Μάντζιου. Στον αντίποδα, ο Πλατανιάς έφτασε τις οκτώ απώλειες σε εννέα αναμετρήσεις και, πλέον, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχαμάτ (60′ Μπανανά), Τετέ, Κάσιο (71′ Τόρες), Μιλούνοβιτς (60′ Ζιλβάν), Γκαβιλάν, Γιακουμάκης.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τομάς, Κώτσιος, Μιλιάζες, Πίντερ, Πελέ, Γιακουμάκης (74′ Μάγκας), Μπουσταμάντε (72′ Κατίδης), Πουλίδο (94′ Μρντάκοβιτς), Μάντζιος.

Πηγή: www.contra.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->