05.3
16:47

Οι αριθμοί του Απόλλων – ΑΕΚ

AEK1924.gr team
Οι αριθμοί του Απόλλων – ΑΕΚ

Ηταν 27 Ιανουαρίου 2007 όταν για τελευταία φορά στο πλαίσιο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Απόλλωνας Carna και ΑΕΚ τέθηκαν αντιμέτωποι στην Πάτρα. Ακολούθησε ο υποβιβασμός της Αχαϊκής ομάδας και μετά αυτός της Αθηναϊκής.

Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν την περίοδο 2011-2012 αλλά για την Α2 Εθνική κατηγορία με τον Απόλλωνα να σημειώνει δύο νίκες. Είχε επικρατήσει με 81-70 εντός (Αργυρόπουλος 28, Λιανός 24 – Μάντζαρης 14, Σκλάβος 13) και 68-66 εκτός έδρας (Αργυρόπουλος 26, Πέτροβιτς 21 – Κούρτης 16, Φ.Βασιλόπουλος 14).

Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Πάτρα για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Απόλλωνας Carna έπαιζε ένα από τα τελευταία χαρτιά του για την παραμονή -παρότι δεν τα κατάφερε στο τέλος- και πήρε τη νίκη με 86-79, έχοντας διαρκώς το προβάδισμα. Εκείνη η νίκη έφερε… φαρδιά-πλατιά την “υπογραφή” του Τζίμι Ολιβερ που είχε 27 πόντους με 11/12 βολές, 5/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ. Από την άλλη πλευρά Μάκης Νικολαίδης με 20 πόντους (5/10 τρίποντα) αλλά και Μπρεντ Σκοτ με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ προσπάθησαν να αποτρέψουν την ήττα της “ένωσης”.

Συνολικά σε 11 αγώνες στο πλαίσιο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ -όλοι για την κανονική περίοδο- οι γηπεδούχοι σημείωσαν επτά νίκες έναντι τεσσάρων των φιλοξενούμενων που ωστόσο πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη την περίοδο 1996-1997 με 82-64. Οσο για το ρεκόρ σκοραρίσματος, το έχει από την περίοδο 1993-1994 ο Γκρεγκ Σάτον το “κοντέρ” του οποίου έγραψε 40 πόντους για τον Απόλλωνα Carna στο 101-93 επί της ΑΕΚ.

Διαβάστε το αφιέρωμα του esake.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement