28.1
16:29

Στις 13 Φεβρουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

AEK1924.gr team
Στις 13 Φεβρουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Στις 13 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα έχουν προηγηθεί οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Φεβρουαρίου τα μεσάνυκτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η Βουλή. Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου, όπως ορίζει άλλωστε και το σχετικό προεδρικό διάταγμα και μια ημέρα μετά στις 6 του μηνός θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Βουλής (ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η εκλογή των αντιπροέδρων.
Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτούνται -στην πρώτη ψηφοφορία- 180 ψήφοι (ενισχυμένη πλειοψηφία). Αν δεν υπάρξει εκλογή, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Advertisement