02.12
10:20

Νέο ιός που κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα

AEK1924.gr team
Advertisement

Ένας καινούριος ιός με το όνομα Cryptowall κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και οι δημιουργοί του τον χρησιμοποιούν για να αρπάξουν χρήματα από τα θύματα τους.

Ο ιός μεταδίδεται μέσω e-mail ή από «μολυσμένες» ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και διεισδύει στο σύστημα του υπολογιστή και κλειδώνει όλα τα αρχεία κειμένου και εικόνας. Οι πειρατές του διαδικτύου επικοινωνούν με το θύμα και του ζητούν λύτρα μέχρι 3.000 ευρώ για να του επιτρέψουν να μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τον υπολογιστή του.

Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο για να βρούν τους δράστες. Εικάζεται ότι η έδρα των χάκερ βρίσκεται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να ενημερώνουν συνέχεια το λογισμικό προστάσιας του υπολογιστή τους , να μην ανοίγουν ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους και να μην επισκέπτονται ιστοσελίδες που τους φαίνονται ύποπτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->