03.11
18:43

Αλλαγές στους κανονισμούς

AEK1924.gr team
Αλλαγές στους κανονισμούς
Advertisement

Σε αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά του 2015, προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB), κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που έγινε στο Κάλιαρι.

Η πιο σημαντική αλλαγή όσον αφορά τους κανονισμούς παιδιάς έχει να κάνει με την επαναφορά του προηγούμενου κανονισμού, όπου η κάθε επαφή αθλητή με το φιλέ ανάμεσα στις δύο αντένες θεωρείται παράβαση.

Η αλλαγή αυτή τίθεται σε εφαρμογή σε όλες τις διοργανώσεις που θα ξεκινήσουν από 1/1/2015, άρα στα Εθνικά πρωταθλήματα ή στους αγώνες των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα θα ισχύσει ο προηγούμενος κανονισμός (όπου παράβαση θεωρείται η επαφή μόνο με το πάνω μέρος του φιλέ).

Επίσης αποφασίστηκε η μείωση του ελεύθερου χώρου από τις τελικές γραμμές (πλέον θα είναι στα 6.5 μέτρα από τις πίσω γραμμές και στα 5 μέτρα από τις πλαϊνές) «προκειμένου να φέρουμε πιο κοντά τους θεατές στον αγωνιστικό χώρο μετά από τις εισηγήσεις των Επιτροπών Μάρκετινγκ και τηλεόρασης», όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Μπόρισιτς.

Στις διεθνείς διοργανώσεις οι ομάδες που θα δηλώνουν στις σχετικές φόρμες 14 αθλητές, στους οποίους θα υπάρχουν δύο λίμπερο, θα μπορούν να δηλώσουν και τους 14 στο φύλλο αγώνος (ενώ μέχρι πρότινος δηλωνόταν οι 12).

Θα επιτρέπεται η αλλαγή Ομοσπονδίας προέλευσης σε ξένους αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι συμπληρώνουν 8 χρόνια στην ίδια χώρα, αλλά είναι άνω των 38 χρονών (35 για τις γυναίκες) με την συναίνεση των δύο Ομοσπονδιών και χωρίς την καταβολή των σχετικών παραβόλων.

Τέλος μία ακόμη αλλαγή που αποφασίστηκε έχει να κάνει με τον περιορισμό στη θητεία του εκάστοτε προέδρου της FIVB. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα απολύτως όριο, εξ ου και στον προεδρικό θώκο έχουν βρεθεί τέσσερις άνθρωποι (1947-1984 Πολ Λιμπό, 1984-2008 Ρούμπεν Ακόστα, 2008-2012 Γιζόνγκ Βέι, 2012-σήμερα Άρι Γκράσα). Ωστόσο πλέον ο εκάστοτε πρόεδρος μπορεί να κάνει μάξιμουμ 2 θητείες, με την πρώτη να διαρκεί 8 χρόνια και τη δεύτερη (εφόσον επανεκλεγεί) να διαρκεί 4 χρόνια.

Πηγή: contra.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->