Έντονη ανησυχία στην Ευρώπη. Γιατρός που είχε μεταφερθεί στη Γερμανία, πέθανε από Έμπολα
Σουδανός υπάλληλος του ΟΗΕ πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης από τον ιό Έμπολα. Είχε μεταφερθεί την περασμένη Πέμπτη στη Λειψία της Γερμανίας από τη Λιβερία για να νοσηλευτεί υπό δρακόντεια προληπτικά μέτρα.
Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι “ο ασθενής που έπασχε από Έμπολα ήταν γιατρός στο επάγγελμα και πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην κλινική Σεν Τζορζ της Λειψίας”, ενώ ανέφερε ότι ήταν 56 ετών.
Ήταν ο τρίτος άνθρωπος με ιό Έμπολα που νοσηλευόταν στη Γερμανία.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα που έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.000 ανθρώπων, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή ήδη περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων από την έναρξη της χρονιάς μεταξύ των περίπου 7.400 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κυρίως την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό της πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement