Κύριο συστατικό της φετινής ΑΕΚ είναι η δυνατή και οργανωμένη άμυνα που δεν παρεκκλίνει σε κανένα σημείο του αγώνα, είτε πρόκειται για αντιπάλους όπως η Ρόμα, είτε για αντιπάλους όπως ο Φωκικός.
Μπορεί στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις το «πρόβλημα» στην Ένωση να εντοπίζεται στη γραμμή κρούσης, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι υποδειγματική και δεν αφήνει τους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους.
Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η ΑΕΚ δεν έχει δεχτεί σε κανένα παιχνίδι –ούτε επίσημο, ούτε φιλικό- πάνω από δύο γκολ δείχνει τη σωστή δουλειά που γίνεται από τον Τραϊανό Δέλλα στην αμυντική λειτουργία της Ένωσης.
Από την μία υπάρχει η σταθερή αξία στο κέντρο της άμυνας, Κολοβέτσιος με τον Λαμπρόπουλο να βρίσκεται περισσότερες φορές στο πλευρό του, ενίοτε και ο Σαρρής με τους στόπερ της Ένωσης να «διαβάζουν» πάντα τις φάσεις και να επεμβαίνουν πριν από τους αντίπαλους επιθετικούς.
Δεν περιορίζονται όμως μόνο στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό αφού πολλές φορές οι στόπερ είναι αυτοί που «κουβαλούν» την μπάλα έως το κέντρο και την κατάλληλη στιγμή βοηθούν τους συμπαίκτες τους με μια κάθετη πάσα ή μια βαθιά μπαλιά.
Βασικοί και αναντικατάστατοι πρέπει να θεωρούνται οι Κολοβέτσιος και Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας, αφού αμφότεροι δείχνουν να έχουν «δέσει», ενώ όταν αγωνίζονται μαζί οι αντίπαλοι επιθετικοί βλέπουν… εφιάλτες.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement