20.9
20:37

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

AEK1924.gr team
Advertisement

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μήτρογλου- το οποίο προκάλεσε ένταση με τον Ντομίνγκες- και τα τέρματα των Μπενίτες και Κασάμι στο τέλος, ο Ολυμπιακός πέρασε ανώδυνα στη… μετά-Ατλέτικο εποχή, σπάζοντας το αήττητο της Βέροιας (3-0) μετά από 4 αγωνιστικές

Μέχρι να έρθει το πέναλτι του Αμαραντίδη στον Ντουρμάζ (ο διαιτητής έδειξε πιο σίγουρος από όλους όσους είδαν τη φάση) και την εύστοχη εκτέλεση του Μήτρογλου (στο 33ο λεπτό) -μαζί με τον καυγά του σκόρερ με τον Τσόρι-, είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει στο “κόκκινο” χωρίς να αφήσει να φανεί το δύσκολο μεσοβδόμαδο ματς με την Ατλέτικο. Λογικό από τη στιγμή ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα, πολυτέλεια που του δίνει το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Βέροια ήταν εύκολος αντίπαλος. Αν εξαιρέσουμε το δοκάρι σε σουτ του Μήτρογλου, η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα (μέχρι να έρθει το 1-0) στεκόταν αξιοπρεπέστατα στο χορτάρι προσπαθώντας να χτυπήσει τους γηπεδούχους στον κενό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγή. Δεν ήταν αυτή που ίσως να περιμένατε, αφού Μήτρογλου και Ντομίνγκες βγήκαν στο χορτάρι συμφιλιωμένοι, αλλά αφορούσε την άμυνα. Συγκεκριμένα, ο Γιαννούλης, ο οποίος ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του, έδωσε τη θέση του στον πιο κινητικό και σαφώς πιο επιθετικογενή Μαζουακού. Η απάντηση στην αντίπερα όχθη ήταν η είσοδος του Κατίδη στη θέση του αρνητικού Γεωργιάδη.

Από κάποιο σημείο κι έπειτα το ματς θύμιζε περισσότερο φιλικό προετοιμασίας παρά μία αναμέτρηση με το “εύθραυστο” 1-0. Αντί να δούμε τις δύο ομάδες να φορτσάρουν, περισσότερο έδειχναν να κατεβάζουν ταχύτητα. Πάντως υπήρχαν ευκαιρίες, κυρίως από τον Ολυμπιακό και δη από τον Μήτρογλου για ένα δεύτερο γκολ.

Τελικά αυτό ήρθε στο 88′. Άργησε, αλλά ήρθε. Ο Κασάμι έκανε τη μπαλιά, ο Ραούλ Μπράβο έκανε το λάθος γύρισμα και ο Μπενίτες πλάσαρε εύστοχα για το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κασάμι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

MVP:

Μέχρι στιγμής είναι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος και πάλι ήταν δραστήριος, οργάνωσε άψογα την ομάδα και σκόραρε για ακόμη ένα παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος:

Είχε λάθη η διαιτησία του Καλογερόπουλου και των βοηθών. Η Βέροια “φωνάζει” για το πέναλτι, ο Ολυμπιακός “φωνάζει” για τα οφσάιντ. Κακή διαιτησία σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.

Σχόλιο:

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ, αλλά το έχουμε ξαναπει: είναι ομάδα που ξέρει να κερδίζει ακόμα κι όταν δεν είναι καλός. Η Βέροια αδικείται από το βαρύ 3-0. Αν το πίστευε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ίσως να έκανε τη ζημιά.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57′ Γιαννούλης), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67′ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76′ Μπενίτες).

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54′ Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74′ Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61′ Κατίδης).

Πηγή: www.contra.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->