13.9
12:00

Η πρώτη γυναίκα που πάτησε το άβατο του πρωταθλήματος Γαλλίας!

AEK1924.gr team
Η πρώτη γυναίκα που πάτησε το άβατο του πρωταθλήματος Γαλλίας!
Advertisement

Η Κορίνε Ντιάκρ πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κερδίζει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος Γαλλίας, σαν προπονητής σε επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών.

Η Κορίν Ντιάκρ είδε την Κλερμόν να κερδίζει τη Χάβρη με 1-0 και τον εαυτό της να καταρρίπτει ένα ρεκόρ μέχρι τώρα δύσκολο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής που που πανηγύρισε νίκη στον πάγκο επαγγελματικής ομάδας ανδρών σε ο,τι αφορά το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Η Κορίν ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, αλλά ένας τραυματισμός την ανάγκασε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο στα 32 της χρόνια, το 2005. Σαν προπονητής ανέλαβε πρώτα την τεχνική ηγεσία πρώτης γυναικείας ομάδας της Σοσό. Μετά από ένα πέρασμα ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του Μπρουνό Μπινί, έφτασε στην Κλερμόν προκειμένου να αντικαταστήσει την προκατοχό της που ήταν επίσης γυναίκα, η Πορτογαλίδα Έλενα Κόστα, και η οποία παραιτήθηκε πριν κάνει το ντεμπούτο με τη νέα της ομάδα.

Η νίκη της Κλερμόν επί της Χάβρης (η πρώτη σε έξι αγωνιστικές στη Ligue 2) για τη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος στους άνδρες, έφτανε προκειμένου η Κρίν Ντιάκρ να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας. Η προηγούμενη νίκη της Ντιάκρ στον πάγκο της Κλερμόν ήταν εκτός έδρας επί της Σατορού με 3-1 για το Λιγκ Καπ της Γαλλίας.

Πηγή:sport24.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->