01.9
18:30

Σαμαράς: Ανεργία, ο πιο ύπουλος αντίπαλος της κοινωνίας. 770.000 θέσεις εργασίας έως το 2020

AEK1924.gr team
Advertisement

Τι είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνεδρίαση του συμβουλίου Απασχόλησης

Λευκό μητρώο επιχειρήσεων για να κινητροδοθητούν όσοι επιχειρηματίες είναι συνεπείς, πρότεινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας, καθώς υπονομεύει τα όνειρα της νοελαίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε σαφές πως (σσ. η ανεργία) δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια, δηλώνοντας αποφασισμένος να αναλάβει η κυβέρνηση δράση, καθώς η χώρα μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης.

«Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για άνοδο του ΑΕΠ έπειτα από 24 τρίμηνα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 770.000 θέσεις απασχόλησης έως το 2020» τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «στην προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων πρεπει παράλληλα να καταβάλλεται προσπάθεια χωρίς να απαξιώνεται το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Απασχόλησης να συγκεράσουν τις προτάσεις τους και στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, να προσέλθουν με μια ενιαία πρόταση.

Ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του λευκού μητρώου επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα «πριμοδοτούνται» οι συνεπείς επιχειρήσεις με μειωμένους ελέγχους, και σε δεύτερη φάση με πιθανή μείωση εισφορών. Ο υφυπουργός, Β. Κεγκέρογλου, επισήμανε τη σπουδαιότητα της πρότασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη ρήτρα απασχόλησης με αντίστοιχα κίνητρα φορολογικής ελάφρυνσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παπαγόπουλος, από την πλευρά του πρότεινε να υπάρξει πρόβλεψη για ρύθμιση των δανείων και της εργατικής κατοικίας.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας τόνισε πως οι σωστές και συνεπείς επιχειρήσεις πρέπει να επιβραβεύονται, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδης επισήμανε ιδιαίτερα τις 100.000 θεσεις εργασίας που δίνει ο τουρισμός, τα 19,5 εκατ. αφίξεων το καλοκαίρι, αλλά και τα 13,5 δισ ευρώ, έσοδα που προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο.

Πηγή: www.news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->