30.8
10:20

Διαμαντίδης: “Να στηρίξουμε τα παιδιά”

AEK1924.gr team
Διαμαντίδης: “Να στηρίξουμε τα παιδιά”
Advertisement

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για το Μουντομπάσκετ που αρχίζει και έστειλε το μήνυμά του για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στη Metrosport::

Για την εμπειρία του από τα δύο Μουντομπάσκετ που έπαιξε: «Ήταν μια τεράστια εμπειρία η συμμετοχή στις δυο αυτές διοργανώσεις και πραγματικά προσπάθησα να απολαύσω κάθε στιγμή αυτού του μεγάλου ραντεβού για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Υπάρχουν στιγμές που θα που μου έχουν μείνει αξέχαστες και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες στην καριέρα ενός μπασκετμπολίστα».

Για το έπος του 2006: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς και προκριθήκαμε στον τελικό ενός Μουντομπάσκετ. Ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα και η παρουσία σε έναν τελικό αυτής της διοργάνωσης αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια στιγμή για έναν αθλητή».

Για τη σπουδαιότερη στιγμή του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας:«Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Βελιγράδι. Είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος με την Εθνική ομάδα της πατρίδας σου ύστερα μάλιστα από 16 χρόνια προσμονής και αναμονής για ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση για το ελληνικό μπάσκετ. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα για την καριέρα ενός αθλητή και χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας».

Για το πώς προετοιμαζόταν ο ίδιος για μια μεγάλη διοργάνωση: «Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο απλά ήμουν συγκεντρωμένος στο κάθε κομμάτι της προετοιμασίας. Μετά το πρώτο στάδιο που το βάρος πέφτει στη φυσική κατάσταση, ακολουθεί το δεύτερο όπου όλοι οι παίκτες προσπαθούν να αφομοιώσουν τα συστήματα και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Ο στόχος μέσα και από τα φιλικά είναι να φτάσει η ομάδα στο πικ της απόδοσης της και να παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη της διοργάνωσης».

Για τη σημερινή Εθνική, τόνισε: «Νομίζω πως τα τεχνικά σχόλια που γίνονται και οι αναλύσεις είναι λεπτομέρειες όταν έρχεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Εμείς που έχουμε βιώσει πως είναι να αποτελείς μέλος αυτής της ομάδας γνωρίζουμε την πίεση, το άγχος αλλά και τη στεναχώρια που βιώνουν οι παίκτες όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η ευχή μου να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς θα είμαστε μαζί τους ό, τι κι αν κάνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->