24.7
20:45

Στα όρια της φτώχειας πάνω από 2,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη

AEK1924.gr team
Στα όρια της φτώχειας πάνω από 2,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη
Advertisement

Περισσότεροι από 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Στην έκθεσή του για το 2014 που δημοσιοποιήθηκε στο Τόκιο, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) επικαλείται τις τιμές των τροφίμων και τις σφοδρές συγκρούσεις ως άλλες αιτίες επιδείνωσης της φτώχειας.

Παρότι παγκοσμίως η φτώχεια υποχωρεί, το UNDP προειδοποιεί για αυξανόμενες ανισότητες και “διαρθρωτικές αδυναμίες”, οι οποίες συνιστούν σοβαρές απειλές στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής.

“Εξάλειψη της ακραίας φτώχειας δεν σημαίνει μόνο να φτάσουμε σε μηδενικό επίπεδο αλλά και να παραμείνουμε σε αυτό”, επισημαίνει η υπηρεσία του ΟΗΕ στην έκθεσή της υπό τον τίτλο “Αειφόρος Ανθρώπινη Πρόοδος: μείωση των αδυναμιών και οικοδόμηση της αντοχής”.

“Πρέπει να προστατευτούν κυρίως όσοι απειλούνται από φυσικές καταστροφές, κλιματικές αλλαγές ή χρηματοπιστωτικούς κλυδωνισμούς. Όταν η μείωση των τρωτών αυτών σημείων τεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας μας για την ανάπτυξη, τότε μόνο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί αειφόρος πρόοδος”.

Περισσότερα στο News247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->