09.6
17:30

Κοτσάτος: Υπομονή την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη Βασίλισσα, δεν αρνείται τις οφειλές της ομάδας, ενώ συνιστά υπομονή καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε από το καλοκαίρι του 2012 στη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ και έχουμε κάνει μια αρκετά μεγάλη επένδυση μέχρι σήμερα δίχως έσοδα και μόνο με έξοδα, με απώτερο στόχο την επιστροφή της αγαπημένης μας ομάδας στην Α1 και την δημιουργία της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ. Αγωνιστικά οι αθλητές και το προπονητικό τιμ κατάφεραν να επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που ανήκει και για αυτό τους ευχαριστούμε, ενώ τώρα έχει μπει στην τελική ευθεία και ενόψει της Γ.Σ. της Κυριακής η σύσταση της νέας ΚΑΕ.

Τόσο εγώ όσο και ο συνεργάτης μου Αλέξης Αλεξίου έχουμε παραδεχθεί δημοσίως, αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις μας ότι υπάρχουν οφειλές προς το τμήμα μπάσκετ. Οφείλονται τρεις μισθοί από τον Φλεβάρη, με άπαντες να γνωρίζουν ότι είναι καλυμμένοι έχοντας προσωπικές εγγυήσεις δικές μου ότι θα πληρωθούν κανονικά. Μάλιστα, κάποιοι εκ των αθλητών και μελών του τμήματος είναι τρίτη και δεύτερη χρονιά στην ΑΕΚ και γνωρίζουν ότι είμαστε συνεπείς στις πληρωμές και κανείς δεν έχει χάσει χρήματα από εμάς. Επουδενί δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι δεν υπάρχουν οφειλές, με τους αθλητές να δικαιούνται τα χρήματα τους καθότι και δεδουλευμένα και σε δύσκολες εποχές.

Αναλάβαμε το 2012 την διοίκηση του τμήματος μπάσκετ και πέρυσι το καλοκαίρι την διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Χωρίς να έχουμε από κανέναν βοήθεια και με στόχο να επιστρέψει η ομάδα μπάσκετ στην Α1 και να σωθούν τα υπόλοιπα τμήματα, ενώ υπήρχαν μεγάλα χρέη 10-15 ετών στο σωματείο. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, μειώσαμε τα χρέη, πετύχαμε σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες σε πολλά τμήματα, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος και θέλει βοήθεια, στήριξη και συμπαράσταση από όλους για να υλοποιηθεί το πλάνο της εξυγίανσης την οποία δεσμευτήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι.

Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση, για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και της νέας ΚΑΕ. Για τη νέα ΚΑΕ που μας αφορά άμεσα, έχω να δηλώσω ότι ήδη έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική συνδρομή συμπαικτών, ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν άμεσα με τη σύσταση της νέας εταιρίας. Η απόφαση των αθλητών είναι σεβαστή, αν και θεωρώ ότι δεν κάνει καλό χρονικά λίγο πριν την Γ.Σ. που αφορά άμεσα τη νέα ΚΑΕ. Μια εταιρία που με τη σύσταση της φέρνει άμεσα έσοδα στην ομάδα, την στιγμή που έχουν εγγυήσεις και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από τα έσοδα του ΟΠΑΠ ενόψει της συμμετοχής της ΑΕΚ στην Α1. Δηλαδή, εγγυημένα χρήματα για να πληρωθούν, πέραν των δικών μου προσωπικών εγγυήσεων για αποπληρωμή τους.

Ζητήσαμε λίγο υπομονή, για να μην καταστραφεί μια επένδυση που έχουμε κάνει από το 2012. Ήδη έχει πληρωθεί ένα μεγάλο ποσό για την εκκαθάριση της παλιάς ΚΑΕ, ποσό που προτιμήσαμε να το δώσουμε εκεί για να συσταθεί η νέα ΚΑΕ που πρέπει βάσει κανονισμών ενόψει της συμμετοχής μας στην Α1. Εταιρία που θα φέρει έσοδα για να πληρωθούν άπαντες. Δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί το πλάνο μας, ειδικά τώρα που φτάνουμε πολύ κοντά στη νέα ΚΑΕ. Θα ήταν… αυτοκτονικό για όσα (πολλά) χρήματα έχουμε σπαταλήσει στην ΑΕΚ εδώ και 2,5 χρόνια.

Την Κυριακή υπάρχει η Γ.Σ. για τη νέα εταιρία και με δεδομένο ότι όλα θα πάνε καλά, δεσμεύομαι προσωπικά σε όλους ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν ένα μέρος των οφειλών τους και θα προχωρήσουμε και σε άμεσο διακανονισμό για όλες τις οφειλές.

Ήδη προχωρούμε εκτός της σύστασης της νέας ΚΑΕ, για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς σε όλους τους τομείς, ενώ σημαντικό κομμάτι είναι και η επιλογή της νέας έδρας, σημαντικό θέμα τόσο αγωνιστικά, όσο και εμπορικά από πλευράς χορηγών και εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση δεν αρνούμαστε τις οφειλές, κανείς δεν θα χάσει χρήματα από την ΑΕΚ, αλλά θεωρούμε ότι χρονικά δεν κάνει καλό μια τέτοια αντίδραση, την ώρα που όλο τον ελληνικό αθλητισμό έχει χτυπήσει βάναυσα η οικονομική κρίση, κάτι που βίωσε και βιώνει και ο σύλλογος μας σε όλα τα τμήματα».

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement